Första ryktena om storyn.

EA äger som bekant licensen för att göra Star Wars-spel, och vid sidan av den Dice-utvecklade Battlefront-serien arbetar Visceral på en titel som enligt tidigare uppgift ska dyka upp 2018. Det har så här långt varit snålt om detaljer, men nu säger sig siten Making Star Wars ha kommit över en god portion om story, karaktärer och setting.

Uppgifterna är helt obekräftade, så ta dem för vad de är: rykten. Med det sagt:

  • Spelet kallas Project Ragtag, vilket vi kan sätta vårt Steam-bibliotek på att det inte är det slutliga namnet.

  • Kronologiskt utspelar det sig mellan första och andra filmen (1977 års A New Hope och 1980 års The Empire Strikes Back).

  • Storyn beskrivs som "komplex" och "av filmkvalitet".

  • Huvudpersonen, spelad av Todd Stashwick, kallas Dodger efter att ha smitit från militärtjänst för Imperiet. Det tvingar honom till ett liv bland kriminella, och han kommer arbeta med Jabba the Hutt, förhandla med korrupta Imperiesoldater och hamna på en lista över eftersökta rebeller.

  • Dodger är beväpnad med ljuspiska, grappling-vapen och blaster, och de kommer användas för att snärja fiender och sedan skjuta dem. Vapnen kommer kunna användas på många olika sätt.

Visercals Star Wars-spel skrivs bland annat av Uncharted-författaren Amy Hennig. Det är oklart när EA tänkt avtäcka spelet, men första gissningen faller på Gamescom-mässan i Tyskland i augusti.

Skicka en rättelse