Rockstar i kontakt med OpenIV-utvecklare.

När Take-Two skickade ut ett kravbrev för att stoppa det populära moddverktyget OpenIV lyckades de samtidigt reta upp tiotusentals användare som uttryckte sin ilska genom att dra ner spelets omdöme på Steam i botten. Nu verkar det som att Rockstar övertygat Take-Two om att ta tillbaka sina krav och lämna moddverktyget ifred i fortsättningen.

Rockstar berättare vidare för Motherboard att man är i kontakt med Krivoruchko för att lösa problemen och att Take-Two inte kommer vidta liknande åtgärder mot andra moddar så länge dessa inte påverkar spelets online-läge.

After discussions with Take-Two, Take-Two has agreed that it generally will not take legal action against third-party projects involving Rockstar's PC games that are single-player, non-commercial, and respect the intellectual property (IP) rights of third parties. This does not apply to (i) multiplayer or online services; (ii) tools, files, libraries, or functions that could be used to impact multiplayer or online services, or (iii) use or importation of other IP (including other Rockstar IP) in the project.

Problemet med ovanstående är att vissa användare använt OpenIV för att påverka online-läget trots att det aldrig varit syftet från utvecklarnas sida. Det är än så länge oklart om huruvida en framtida uppdatering skulle kunna stoppa dessa användare från att missbruka verktyget även i fortsättningen.

Källa: Motherboard

Tack till uberpwnage2.0 för detta #nyhetstips!
Verkligen glädjande att höra! Trodde den varianten var mer eller mindre utdöd. Med några få undantag då, som The Witcher 3, typ. Håll hårt i din kopia bror, lol! 26/06 Nice! Det är så mycket roligare med mods i det spelet. Härligt att de kom till insikten att alla inte diggar multiplayern och istället föredrar att lattja med mods. Att ta göra OPENIV olagligt för att förhindra fusk i MP är lite ungefär som att ta bort... 26/06 @Esri: saken är ju att man kan modda bort den checken om man kan modda spelet, men ja för dom som inte är jätteinsatta så funkar ditt system 26/06 Har faktiskt mitt GTA V på skiva och inte på steam och går inte igenom steam för att spela gta v! Men för att uppdatera spelet måste jag vara online annars inte! Så kan faktiskt vara helt offline för att spela gta :) 26/06 Exakt! Online requirement är ett problem. 25/06 Jap!, ungefär som pc spel var konstruerade innan steam eran, väldigt enkelt. T.ex. att låsa, just multiplayerdelen till ett konto via en kod. 25/06 Nämen?, verkligen?! Jag tycker du borde lugna upp dig lite. 25/06 De får väl helt enkelt ha det som de har nu. Har du modifierade filer så kommer du inte in på GTA Online, simpelt. Sen kan du modda singleplayern hur mycket du vill. Du får väl helt enkelt hitta något sätt att ha två spel installerade eller byta mellan... 25/06 Öööööh du borde nog lugna ner dig lite.. 25/06 GTA handlar att leka med mods, med vännerna också, det är varför GTA IV enligt mig är så himla mycket roligare än GTA V Online. 25/06
Skicka en rättelse