Sägs vara bekräftat från flera håll.

Nostalgikonsolen NES Classic Mini tog slut i ungefär samma sekund den tillkännagavs, och till mångas förtret verkar Nintendo inte ha några planer på att mätta marknaden. Hoppet står till nya nostalgireleaser, där SNES Classic Mini är en lågoddsare.

Uppgifter hos Destructoid gör gällande att Nintendo själva bekräftat SNES-konsolens existens. Jonathan Holmes skriver att flera butiksansvariga hos spelbutiken Gamestop berättat för honom att Nintendo på slutna möten redovisat sina planer på en SNES Classic Mini för Gamestop-medarbetare. Uppgiften ska ha bekräftats av butikschefer i två andra Gamestop-butiker, utan att de kände varandra eller visste vad deras kollegor sagt. De visste inget om ett releasedatum för den påstådda konsolen, men de antog att den skulle släppas kring jul.

Skälet till Nintendos strategi att släppa dessa nostalgikonsoler är enligt en av källorna för att få milt spelintresserade att faktiskt bege sig iväg till spelbutikerna och titta på Nintendos produkter. Något som dessa nostalgigodisar med låg prislapp lyckas avsevärt bättre med än Nintendos vanliga produkter, t.ex. Switch.

Uppgifterna är inte bekräftade och ska således betraktas som rykten. Om (upprepar: om) förra årets NES Mini-tillkännagivande är en trendsättare kommer Nintendo rycka täckelsen av SNES-konsolen i mitten av juli.

https://www.inet.se/produkt/6609193/mini-snes-super-nintendo-classic-edition 26/06 @ompalompa: Jo, Snes är någorlunda okay om man fipplar med inställingarna på tvn. Hade inte spelat på gammal tv på kanske 10 år, men plockade fram en ur källaren förra året och det är ändå stor skillnad. Speciellt färgerna, svärtan och flytet liksom är... 26/06 @delli: inte samma sak? :) Nej jag tycker inte dessa mini varianter är inte samma sak som original så vad är skillnaden? Du kan ju även köra 8bitdo bluetooth kontroller nes eller snes original så slipper man den extremt korta sladden som det var till... 26/06 @Molotov: Jo men de e fortfarande inte samma sak. Du kan bygga en replica av en Ferrari men de blir aldrig samma känsla som en riktig Ferrari. 26/06 Retropie mina vänner, då har ni nes och snes och vad ni vill :D Sen kan ni bygga in den i ett mini snes eller mini nes format eller i vilken liten låda ni vill. Man behöver inte vara begränsad ;) 26/06 Någon sida som har pre-orders uppe? 26/06 Star Fox 2? Varför i hela friden skulle de lägga in ett spel som aldrig släpptes? 26/06 https://twitter.com/NintendoAmerica/status/879369032947847168 Verkar bekräftat Edit: https://www.engadget.com/2017/06/26/the-snes-classic-is-real-arrives-on-september-29th-for-80/ Here's the complete list of games: Contra III: The Alien Wars™ Donkey Kon... 26/06 De säljer som smör i en vecka innan de tar slut. Då kan man sikta in sig på N64 Classic 26/06 @BigD: Mm 8 bits tappar ganska mycket på moderna tvs tycker jag. SNES däremot brukar göra sig ganska bra på moderna apparater, iaf på emulatorer då... Hoppas på ett bra utbud på spel! Och att de blandar in lite av de mer obskyra pärlorna. Men det blir... 26/06
Skicka en rättelse