"Helt enkelt smart pengahantering."

I helgen framkom att Star Citizen-utvecklarna Cloud Imperium Games och Foundry 42 tagit lån i en brittisk bank. Det följdes av spekulationer kring företagets ekonomi: man har dragit in över 1,3 miljarder kronor (153 miljoner dollar) på crowd funding – varför då låna pengar?

Det har spekulerats vilt om finansiella svårigheter och annat i Neogaf-forumet där uppgifterna om lånet dök upp i helgen, likaså på Reddit och andra håll.

CIG-medgrundaren Ortwin Freyermuth förklarar i det här foruminlägget varför lånen tagits. Som spelföretag får man skatterabatter av brittiska staten, och i väntan på årliga utbetalningar av dem tar man lån för att slippa krångel med att växla mellan olika valutor. Låga räntor och värdeändringar spelar också in, förklarar Freyemuth, och tillägger att man gör detta på inrådan av finansrådgivare. Han bestrider också påståendet om att spelet Star Citizen använts som säkerhet för lånet.

Our UK companies are entitled to a Government Game tax credit rebate which we earn every month on the Squadron 42 development. These rebates are payable by the UK Government in the fall of the next following year when we file our tax returns. Foundry 42 and its parent company Cloud Imperium Games UK Ltd. have elected to partner with Coutts, a highly regarded, very selective, and specialized UK banking institution, to obtain a regular advance against this rebate, which will allow us to avoid converting unnecessarily other currencies into GBP. We obviously incur a significant part of our expenditures in GBP while our collections are mostly in USD and EUR. Given today's low interest rates versus the ongoing and uncertain currency fluctuations, this is simply a smart money management move, which we implemented upon recommendation of our financial advisors.

The collateral granted in connection with this discounting loan is absolutely standard and pertains to our UK operation only, which develops Squadron 42. As a careful review of the security will show and contrary to some irresponsible and misleading reports, the collateral specifically excludes “Star Citizen.

Star Citizen-utvecklingen rullar vidare med de vanliga framflyttningarna av releasedatumen, och som vanligt betonas att releasedatumen är målsättningar – alltså inte skrivna i sten. Man siktar nu på att få ut version 3.0.0. i början av augusti (i våras talades det om slutet av juni).

Nu skall vi inte ta på oss offerkoftan ulrik.borg. SQ42 blir en modern wing commander tvärt emot vad du påstår. Det är vad CIG lyfter fram själva. Ordet modern innebär modern spelmekanik och storytelling på det sätt som sker idag som upplevs i första... 03/07 Jag sa aldrig att de saknade erfarenhet, men man kan visst läsa vad som helst när någon inte håller med en om att SC är det bästa som hänt master race sedan musen uppfanns. Men som du själv påpekar är det inte rimligt att jämföra dem av många olika skäl... 02/07 Utvecklarna i ledande positioner på CIG är veteraner där vissa har arbetat med spel i över 30 år, med varandra. När de slöt upp till CIG så sa de upp sig från sina tidigare studios och tog med sig veteranerna därifrån som de är vana att arbeta med. Det... 02/07 GTA V var bäst på skapa en värld som innehåll lite av varje och lyckades göra det mycket underhållande. Vi har haft många som försökt göra open world men misslyckats att göra en lika rolig och interaktiv värld. Att sedan tro att Star Citizen kommer bli... 02/07 Ja, för mig är det ett stort frågetecken varför folk spelar multiplayerdelen, och det är jag ju inte ensam om med tanke på hur folk skriker efter en ny "Gay Tony" osv. Det må göra ont i din kungliga bakdel att alla inte tycker som du, men du får nog lev... 02/07 Vi kommer väl alla ihåg den katastrofala röran FPS-, RPG-, biljakts-, racing-, flyg-, helikopter-, båt-, u-båts-, heist-, kriminal-, infiltrering-, singleplayer-, multiplayer-, bilmods-, bostadsspekulant-, börshaj-simulatorn som GTA V blev... 01/07 Aletheides... Jag har inte sagt att de inte håller vad de lovar... Bara att jag är besviken på att det inte blir ett nytt Wing Commander'ish spel av det. Jag är fullt medveten om allt du skriver, men jag kan väl ändå vara besviken även om just du inte... 01/07 De släppte en enkät till backers efter kickstartern när de nått den penganivå de behövde för att göra det spel som var tänkt från början. Det skulle då ha betydligt sämre grafik än nu, betydligt sämre spelmekanik, mycket plattare och kortare story, bety... 29/06 @Margy: Ja underförutsättning att de vill ha sina tillgångar i pund, och gör av med allt de växlar över. För blir det en stor summa pengar över som de sedan måste växla tillbaka till dollar så blir den en ganska stor förlust i slutändan. 29/06 I mitt fall mycket besviken. Inte ett dugg intresserad av att kunna gå runt, måttligt intresserad av att landa på planeter osv. Man hoppas ju att Sq42 kommer att vara det vi ville ha, men nu är det helt plötsligt uppdelat i tre episoder och vi hör i pri... 28/06
Skicka en rättelse