Läxan lärd. Ellerrrrr...?

De människor som faktiskt lyckades få tag på en NES Mini noterade snabbt att sladden till handkontrollerna var smurfkort. Den knappt meterlånga sladden ströp möjligheten att avnjuta dåtidens grafik på ett par meters håll, på tv-apparater dubbelt så stora som förr - man blev ju tvungen att sitta toknära.

Uppenbarligen har Nintendo lyssnat och lärt, för SNES Classic-kontrollerna får anständig, eller åtminstone anständigare, kabellängd. 5 fot långa blir de, berättar företaget för IGN, vilket på vårt decimalspråk översätts till ungefär 1,5 meter. Fortfarande inte jättelångt, och kanske rentav i underkant. Den gamla Xbox 360-kontrollens sladd var som jämförelse 3 meter lång.

SNES Classic släpps den 29 september, och 21 spel och två handkontroller hänger med. Riktpriset i USA är 80 dollar (20 dollar mer än NES Classic), vilket borde betyda att maskinen blir din för ungefär 1 000 kronor.

Stickan på min fanboymätare svängde så fort att glaset sprack... Jag förstår poängen med mini-utgåvorna men synd bara att dom suger gåspiss på flera olika punkter vilket för mig kändes mer roligt och värt att bygga en egen som kan spela både nes och sne... 28/06 @kebbe: bättre än nintendo http://www.8bitdo.com/snes30-sfc30/ 28/06 Wow! Hittade du ett SNES Mini-chassi också? Och SNES-kontroller tillverkade av Nintendo? Häftigt! Vore ju synd om du helt och hållet missade poängen med dessa minikonsoler. 28/06 Det första jag gjorde när Snes Mini blev avtäckt var att gå och köpa en Raspberry Pi 3 och installera RetroPie med Nes Mini-tema. Riktigt trevlig liten apparat och det känns väldigt cleant och proffsigt när man bläddrar runt bland konsoler och spel. Sjä... 28/06 Det står att en halvbra tanke genomfördes dåligt. Har skrivit om, förhoppningsvis begripligt nu. Tack för feedback. 27/06 "En knapp meter sladd ströp nyttan av att kunna köra de gamla spelen tv-apparater gott och väl dubbelt så stora som dåtidens fetingar" Vad står det egentligen för nåt? 27/06 3 meter eller gtfo. 27/06 Jag skulle kunna boka det för Zelda! Det är nog det bästa Zelda jag någonsin spelat. Har dock aldrig spelat nya Zelda för kändes onödigt att köpa en switch för ett spel. Skulle gärna vilja höra lite åsikter av er som kört igenom båda. 27/06 Förhoppningsvis inte! :) På gamla tjock-tv apparater såg man inte pixlarna lika tydligt eftersom kombinationen analogt bildrör och låg upplösning bidrog till att pixlarna blödde ut över bilden. Förhoppningsvis har dom med något CRT-filter i mjukvaran,... 27/06 Känns som att det är en praktikant som själv tagit fram allt utan någon kontroll från chef eller dylikt då många designval är ytterst märkliga (av typen double face palm). 27/06
Skicka en rättelse