FZ:s kollegor Sweclockers och 99mac gräver ner sig i två hyfsat legendariska actionfilmer.

Civilisationen gick inte under i ett kärnvapenkrig den 24 augusti 1997. Det ska vi tacka en storväxt robot med österrikisk brytning för. Terminator 2: Judgement Day är en av 90-talets mest ikoniska actionfilmer, och nästan lika legendarisk är den första filmen, 1984 års Terminator. En viss Arnold spelar muskulös robot från framtiden i båda; först ond, sedan god. Det slutar illa för honom i båda, men mänskligheten klarade sig, som sagt.

Podden Fulkultur gräver ner sig i de två första Terminator-filmerna. FZ-bekanta Andreas Eklöv och Jakob Nilsson tar hjälp av Amanda Reventlid (99mac) för att bena ut det här med tidsresandets paradoxer, hur man hackar bankomater med en bärbar Atari-pc och längdhoppar med långtradare. Så här 26 år efter andra filmen är det knappt lönt att utfärda spoilervarning.

Avsnitt #41: Om tidsresande cybernetiska dödsänglar

Podden Fulkultur görs av medarbetare på FZ, Sweclockers och 99mac, och handlar om nördkultur i alla dess former. Spel, tv-serier, film, musik, romaner, tecknat, med mera. Nytt avsnitt varannan vecka, även i sommar.

@Pecman: Tvärt om för mig, T2 är en av tidernas bästa film och ett rent mästerverk. Varenda scen känns genomarbetad och gjord med hjärta. Musiken, ljudet, allt känns så proffsigt det kan bli. T1 duger endast som intro till handlingen. 28/06 Du kan addera Terminators, diverse aliens etc. till Arma (1), något att bygga ett scenario av?, lol!, riktigt coolt faktiskt! 28/06 Trevligt med Terminator snack!! Roliga spekulationer! Själv längtar man fortfarande efter ett bra terminator spel, kanske ett x-com liknande? Eller Rts? Eller friday the 13 the game liknande spel där några är människor en är en terminator som skyddar... 28/06 Att kompisen till Sarah har hörlurarna uppochner är för att det fluffiga håret annars blir nertryckt. Jag har bland andra sett i dokumentär när ABBA-Agnetha också har hörlurarna på samma sätt, av samma orsak. Inget lustigt eller konstigt med det. 28/06 Terminator 1 är mycket bättre än tvåan. Ett mästerverk. En av 80-talets bästa filmer. Terminator 2 har såklart mycket bättre effekter men det är värsta barnfilmen, en terminator som inte dödar någon i hela filmen? Löjligt! Så här ska det se ut: https://... 28/06 Är Robert Patrick (T1000) en duktig skådis? 28/06 Terminator timeline: https://www.google.se/search?q=terminator+timeline+paradox&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjY2Y7s_97UAhWFB5oKHU85C1kQsAQIUg&biw=1280&bih=918 28/06 "Mimetic polyalloy" http://terminator.wikia.com/wiki/Mimetic_polyalloy 28/06 "There's no fate but what we make for ourselves." 28/06
Skicka en rättelse