Inte igen...

Åh, Nintendo. Vi älskar er för alla fantastiska spel ni släppt men ibland är ni allt goofiga. Vi har knappt hunnit glömma besvikelsen efter att NES Classic Mini och nu verkar historien upprepa sig med SNES Mini.

I ett meddelande på Nintendos svenska Facebook-sida kan vi nämligen läsa följande:

Viktig information angående Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System
Tillgången är begränsad men alla återförsäljare vet hur många konsoler de har att tillgå.
Av allt att döma finns det ett otroligt stort intresse för den nya spelkonsolen och det finns en överhängande risk att tillgången inte kan möta efterfrågan. Vi har från Bergsalas sida kommunicerat med alla våra återförsäljare så de vet exakt vilken volym de kommer att ha att tillgå och i nuläget finns ingen indikation på att vi kommer att få tillgång till fler konsoler i Sverige.

För att veta om just du kommer att få tag på en konsol ber vi dig ta kontakt med valfri återförsäljare som säljer konsolen och försäkra dig om att de har tillräckligt med konsoler för att täcka sina förbokningar.

Observera att inte alla återförsäljare tillämpar förbokningar. Om du är osäker, ta kontakt med det ställe du tänkt handla ifrån och hör dig för.

Flera stora svenska återförsäljare har redan stängt sina förbokningsköer så om du inte var snabb att paxa en i samband annonseringen kan det redan vara kört. Precis som med NES Classic Mini, som sålde slut på bara ett par timmar.

Det kanske låter som att jag är emot "piratande" helt och hållet, vilket inte är sant, det finns tillfällen då jag kan tycka det är helt berättigat, som bl a i exemplet du gav där man äger ett original. I just det här fallet hade jag faktiskt föredragit... 01/07 @Ender: tänker inte ge mig in i en ny piratdebat. Men jag anser att om du äger och samlar originalen så är det helt ok att ha en digital kopia som är lätt tillgänglig. Dessutom är det svårt att hitta ett annat sätt spela exempelvis super metroid rotatio... 01/07 Och sedan ska man själv fylla den med piratade spel med varierande kvalitet? Nej tack. 01/07 Jag säger som ja jag sa när nes classic släppte: investera i nin10do supertrevlig magiker (bokstavligen) som har lagt hela sin själ i en reteopi box. 30/06 Jag blir så JÄVLA irriterad. Trodde man skulle ha en chans att kunna beställa SNES Mini eftersom den lockar x500 mer än NES. Men nähe, eftersom man har ett normalt jobb och inte kan sitta hemma och mata F5 varenda minut för att se när seriösa återförsäl... 29/06 Så jag bokade kort efter att nyheten kom upp här på FZ, och fick mailet från Inet (som verkade vara bland de första ut med förhandsbokningen) där jag meddelades att den blivit avbokad. Nintendo kan nu officiellt fara åt helvete. Det var nästan motvillig... 29/06 Exakt! 29/06 Synd att Nintendo väljer att göra så här. Känns som dom skapar mer bad-will än good när dom serverar ett perfekt upplägg till "svartabörshajarna" som köper på sig flera ex för att tjäna pengar. 29/06 Ja, man blir inget annat än besviken (gjorde samma och fick samma svar idag av Inet). Även om det är en "exklusiv" grej så borde väl Nintendo ändå se till siffrorna på efterfrågan? 29/06 @Shinsen: De kanske inte ljuger? Den här vändan producerar de dubbelt så många! Nämligen 20 stycken. 29/06
Skicka en rättelse