Svindyr sällsynthet.

SNES Classic blir inte bara ovanlig, den blir också dyr. Återförsäljaren Inet meddelar att man kommer ta 1 499 kronor för Nintendos andra retrotripp – nästan dubbelt så mycket som NES Classic kostade.

Så här skriver Inet:

Nintendo har nu meddelat oss priset och antalet konsoler som kommer till Sverige. Konsolen kommer kosta 1499:- hos oss. Vi kommer inte att kunna leverera alla förbokningar och vi kommer maila ut till alla som förbokat med ytterligare information. Oavsett om du får en eller inte kommer du få ett mail av oss. Vi kommer inte ta emot några fler förbokningar.

Inet satte priset kort efter att konsolen tillkännagavs i måndags, men det är alltså inte fråga om ett placeholder-pris, vilket bland annat undertecknad trodde eftersom det såg likadant ut när NES Classic avtäcktes förra sommaren. Men den kostade bara omkring 800 kronor.

Det är upp till butikerna att bestämma hur mycket de tar betalt för produkterna. Vi vet i nuläget inte hur mycket svenska distibutören Bergsala tar betalt av butikerna för SNES Classic, eller hur mycket man tog för NES Classic.

Riktpriserna i USA var 60 dollar för NES Classic och 80 dollar för SNES Classic, vilket gör det svenska priset anmärkningsvärt högt. Därtill följer markant färre spel med (21, mot 30), vilket i viss mån vägs upp att två gamepads följer med denna gång.

Nintendo Sverige gav i går kväll dystra besked om tillgången i Sverige. Risken att det inte finns tillräckligt med konsoler för att möta efterfrågan beskrevs som "överhängande" och man såg inga tecken på att Sverige kommer få fler konsoler senare. Och med många förbokningsköer redan stängda kan det vara kört om du inte redan bokat en.

Igen. Suck.

Okej nej jag har inte läst dina tidigare inlägg. Själv spelar jag knappt battle läget men gör man det förstår jag att man blir besviken på 8an, de bör ju kunna Lägga till de nya banorna till Wii u versionen i en uppdatering om de verkligen vill. Att de... 01/07 Jag ser att du missförstått, samtidigt har jag ventilerat min ilska i flera poster så du kanske inte har tillräckligt med kött på benen heller. Mario Cart 8 var helt värdelöst då de totalt fuckat upp pvp-banorna genom att idiotiskt nog ta bort arena läg... 01/07 Okej. Vad är det för hån med att de släpper en remaster av ett "populärt" spel från förra konsolen? Det har ju inte varit ovanligt de senaste 10 åren till både Xbox och playstation. Klart du inte ska köpa mariocart 8 till switch om du redan har det till... 30/06 Näe, inte särskilt. Nintendo kommer aldrig mer förknippas med något positivt för mig, men jag kanske är ensam om att känna så? 29/06 Ja, haha, och på köpet har dem förlorat minst en potentiell nutida/framtida kund. Var lite sugen på Switch TROTS hånet med Mario Cart 8 "De-fucking-lux". Aldrig mer en Nintendo produkt! 29/06 Typiskt Nintendo att mjölka sönder sina konsumenter. Att folk inte förstår vilken rippoff detta är är helt beyond me. Folk har inget ekonomiskt tänk överhuvudtaget. Tyvärr leder ju detta bara till att sända signalen till Nintendo att vi gärna köper bill... 29/06 pengafiske. man kan bara köra gammal snes ist för så gott som gratis. 29/06 Andra gången min förbeställning av en löjlig liten plastleksak som ungarna skulle fått inte går igenom , Nintendo är en perfekt barnkonsol men nu har jag fan fått nog av detta värdelösa härke till företag. Edit : 1500 !?!?!? ...hade avbokat till det pri... 29/06 Känns som att återförsäljarna tar extra bra marginal denna gång då dom vet att dom inte kommer få problem att sälja slut, ruttet. Med tanke på att hårdvaran i NES classic kunde köra GameCube spel så lär det vara exakt samma hårdvara i denna, bara ny pla... 29/06 Jävla Bergsala och deras tillägg. $80 inkl moms och kemikalieskatt är under tusenlappen, så de asen tar alltså ut 50% högre pris bara för att de vet att NES Classic såldes i andrahand för samma pris tack vare bristvara. Aja, min förhandsbokning på Inet... 29/06
Skicka en rättelse