Och kanske kommer det till PS4.

Playerunknown's Battlegrounds är på väg till Xbox One, fick vi veta under E3-mässan. Och det kan bli möjligt att pc- och Xbox One-spelare krigar med och mot varandra på samma servrar.

Cross-platform-spelande är något utvecklaren Bluehole gärna ser i spelet, berättar producenten Chang Han Kim för VG247.

Cross network-spelande mellan pc:n och konsolen är defintivt något vi vill göra längre fram, och vi räknar inte med att få några tekniska problem med det.

Men eftersom Battlegrounds är en shooter och mus+tangentbord rappare och mer precist än gamepad finns hinder att lösa innan ett plattformsgiftemål blir av.

Men... när man ser på spelet ur ett tävlingsperspektiv känner jag att det finns ett balansproblem mellan handkontroller och tangentbord och mus. Det är det som gör det svårt för oss att göra det här direkt. Om vi ska låta spelare använda handkontroller måste vi lägga till sikthjälp och sånt. Vi kommer inte stödja det direkt, men vi kollar gärna på det senare.

Chang Han Kim säger också att man funderar på att släppa spelet till fler konsoler än Xbox One. Valet föll på Microsofts maskin för att den har ett "game preview program", vilket ligger i linje med studions early access-inriktade pc-version.

Kunde inte låta bli att reagara. Sikthjälp? Har ni kört det där genom google translate eller nåt? 30/06 @breahl: Jo, men hur sitter den genomsnittlige konsolspelaren och spelar? Jag tippar på att man oftast sitter i en soffa eller kanske tom fotölj, och då är det inte så bekvämt att sitta med mus och tangentbord. 30/06 jag vill se detta hända, av ren vetenskapliga skäl såklart 29/06 Räcker det inte bara med en kryssruta på xbox versionen där man kan klicka om man vill spela med pc spelare eller inte? Ser inte riktigt problemet. 29/06 Varför skulle console spelare ens ha något intresse av att vilja träda in i den betydligt mer fuskutsatta "pc-online världen"? -cb99 (pc-spelare) 29/06 De flesta som spelar på konsol har inte de tillbehören dock. 29/06 Fast nu finns det väl mus och tangentbord man kan köpa till konsoler med? Så blir väl ingen större skillnad då egentligen? 29/06 Tror att konsol spelaren vill inte ha cross play, om dom inte är ignorant så vet dom vilket massivt underläge dom har redan från början. 29/06 Jag är skeptisk. Nu är ju inte Battlegrounds en ren FPS-shooter som andra, men jag tror ändå att det kommer att bli svårt att balansera in det på en bra nivå mellan mus/tangentbord och kontroller med sikthjälp. Så pass populärt som spelet är nu så lär... 29/06 Låter komplicerat, även vältränade joypadspelare ligger risigt till mot mus/kbd och en annan har aldrig - trots försök att träna upp sig - blivit mer än riktigt urusel (jämfört med skrattretande, hejdlöst urusel tidigare) på konsol-fps. 29/06
Skicka en rättelse