Randy Pitchfords fel?

Ursnygga Team Fortress 2 fyller 10 år i oktober, och har under sin levnad genomgått ett gäng mindre och större förändringar. En färsk film lyfter fram en rätt märklig förändring: grafiken har försämrats.

Youtubern CrowbCat jämför utseendet 2007 med den senaste builden från i juni. Mycket är sig likt, men en del detaljer är uppenbart fulare nu, exempelvis ljussättning, vissa vapens detaljrikedom och en del animationer.

Grafikförsämringen har ingen större betydelse i praktiken, och eftersom spelarantalet fortsätter att vara rejält högt – 60 000 har spelat det senaste dygnet, vilket gör spelet till det sjunde populäraste på Steam – vågar man tro att få är upprörda nog för att byta spel.

En Youtube-kommentar lanserar en hypotes om vad som hänt:

Somehow between 2007 and Now, Randy Pitchford got his hands on TF2.

@totte1015: Jag började spela först i vintras och hade hur kul som helst. 30/06 Kan någon uppdatera mig som spelade senast typ... 2012 eller något, är det bra ännu eller är det dynga? Jag var den som oftast spelade på surfkartor och härja runt som Spy, brukade aldrig spela vanliga kartor och sånt 29/06 Jag tror också att det är den stora mängden drops; Hattar, vapen och grejor som är orsaken till det här, det är logiskt att något måste ge med sig när man introducerar en så stor mängd unika texturer. 29/06 märkligt. 29/06 Förmodligen kom ändringen i samma veva som spelet blev F2P för att fler datorer, framför allt i budget-klassen, skulle orka driva spelet utan större problem. När de även började med drop-systemet så lär standarden på modeller och texturer ha sänkts kraf... 29/06 Fast texturkvalitet påverkar videominne och vi vet alla vilka system som har sämre av den varan. Inte för att det alls behöver ha med det att göra här... eller varför det ens skulle spela roll i ett spel som detta där bra ändå är suddigt typ. 29/06 Allting är ju inte sämre, kan ju se att det är bättre Ambient occlusion inlagt. Men förstår verkligen inte varför de har tagit bort saker som inte borde påverkar fps överhuvudtaget :S 29/06 Grundare av Gearbox. Han var bland annat ledande utvecklare av Duke Nukem och Colonial Marines. ;) Kritiken mot honom är framförallt att han outsourcade Colonial Marines till tre olika företag som alla var amatörer och behöll majoriteten av Segas pengar... 29/06 Kan det stämma verkligen? Vissa saker verkade ju minst sagt märkligt att ta bort (Spy-sabotage-grejen). 29/06 Randy Pitchford? 29/06
Skicka en rättelse