Hårdvarumästarna har gjort filmer som lär dig bygga dator som en Swec-boss!

Man ska lära sig av den bästa, heter det. Och även om många av er FZ-medlemmar kan det här med att bygga dator på era fem fingrar så kan det finnas tillfällen där hjälp och tips kan vara på plats.

Entré Sweclockers datorbyggarguide! Våra kollegor och redaktionsgrannar har ägnat stora delar av våren åt att skapa den kompletta guiden till hur du bygger en dator. I en serie filmer visar och berättar Jonas Thörnqvist hur varje enskild komponent installeras till en 50 minuter lång film om hur du bygger din egen speldator från grunden.

Allting finns snyggt och pedagogiskt länkat från den här samlingssidan. Mycket nöje!

Satan så dyrt de blir! Jag har kollat upp alla delar som används om man ska använda hans exempel. 18 674kr går bygget på o då har jag kollat pricerunner på varje del o inte räknat med frakt.. Jag är ju sjukt sugen på bygga en dator men för 20k vetifan.. 10/10 Bra guider! Byggt mycket men att M2 dela bandbredd med någon sata port hade jag missat. Eller att en del M2 bara är sata. Fram med manualen. Ser fram emot en guide om vad man ska göra när allt inte bootar efter sammansättning. (böjda pinnar, CPU som int... 02/07 Det är att dra snygga kablar som är det svåra :( Men det beror väl helt på vad man kan tolerera. 02/07 Yep!, ta alla "sketna" youtube tutorial videos man plöjer genom......., fan vad jag lärt mig mycket från dom, alla idèer man får, vilket verktyg att ta till, är så tacksam över, och har så stor respekt för folket som tar sig tid att hjälpa andra, helt... 01/07 Kul! Och med tanke på artikelbilden, verkar det som vår herre vet hur man opererar en skruvmejsel. Handhavande like a pro!, rak i ryggen, stabil blick!, gillas mycket! 01/07 Gillar guiderna, även om jag byggt flertalet datorer själv. Gillar ännu mer den här reaktionen ovan. Tummen upp för SweClockers! 01/07 Jag gillar detta , ju fler som bygger eget ju bättre. Man lär sig mycket genom dessa videos. Speciellt bra att visa alla olika varianter för olika processorer och kylare tycker jag. 01/07 Inte sedan Komplett.se har jag sett en Svensk steg för steg hur man bygger en burk. :) 30/06 Bra jobbat! Guider är alltid trevligt! 30/06 Så länge som unga gaymers som vill ha en gaming pc med julgransbelysning köper skitmärken som Alienware och får sig en medelmåttig pc för överpris så finns det ett behov av den här typen av guider. 30/06
Skicka en rättelse