Skaparen av ICO och Shadow of the Colossus säger sig jobba på något (förhoppningsvis) helt nytt.

Fumito Ueda är den kreativa kraften bakom spel som Ico, Shadow of the Colossus och The Last Guardian. Upplevelser som alla tycks utspela sig i samma universum med liknande teman och som alla nått något av en kultstatus.

Shadow of the Colossus är åter igen aktuellt med en HD-version som ska släppas någon gång 2018, och Ueda har själv varit med och format uppgraderingen. I en intervju med Eurogamer avslöjar han dels att han föreslagit en del ändringar till den uppdaterade versionen, och dels att han nu jobbar på ett nytt spel som ännu inte blivit ordentligt utannonserat. Det nya spelet ska ha fötts ur en prototyp snarare än en visuell kortfilm och därmed ändrat hans sätt att ta sig an ett projekt.

When I start to create a game, always I think we will create something different. But the result was that in the three games there are some similarities. There's a moment when one game links with another, but I didn't put it in at the start, it happens in the process.

So now, I think I'm creating something very different, but the end result? I can't say.

Alla ändringar till trots finns det alltså fortfarande en chans att det nya spelet kan kopplas ihop med de andra. En sak verkar han i alla fall säker på - spelet ska inte få ta 10 år att släppas den här gången.

Skicka en rättelse