Säljare måste nu visa upp sina riktiga namn för köparna.

Nyckelåterförsäljaren G2A har hamnat i rätt ordentligt blåsväder på sistone. Inte nog med att många anser att deras säljsystem är omoraliskt då det inte finns någon garanti att spelkoderna inte blivit stulna - de har också haft direkta gräl med spelstudior såsom Tiny Build och Gearbox.

För att få tillbaka kundernas tillit har de nu stramat åt deras köpskydd genom att kräva att alla säljare visar upp sitt riktiga namn för köparna. Enligt ett uttalande till PC Gamer menar G2A att detta är ett naturligt steg som bygger på den grundliga verifieringsprocess säljare redan utsätts för.

The personal information that sellers have to provide us must be in the form of specific documents such as bank statements. The way we verify will depend on the seller’s own business activity, for example we may require a certificate of incorporation from some sellers and a Taxpayer Identification Number from others.

Skillnaden nu är att en del av den informationen, såsom namn och adress, också visas för köparna. Något som enligt G2A själva ska göra deras marknad "mer transparent".

@SorbP Verkar som du hänger upp dig på att de snackar om sin egen store just innan som inte var relaterat till de $450k som diskuteras, här är vad artikeln handlar om: In short, G2A claims that our distribution partners are scamming us and simply sellin... 03/07 För att göra en lång historia kort, det är alltid säljarens skyldighet att kontrollera ifall produkten är stulen eller inte. De kan hävda god tro, men i stort handlar det om häleri ifall de inte ser till att de produkter de säljer är legit. Du går till... 03/07 @Gogge: Så vi kommer tillbaka till kärnan i frågan vilket jag har sagt från första inlägget. Problemet ligger och har alltid legat hos merchants och kortbolagen hela tiden. Nej det är inte lätt att hålla koll på betalningarna, men det är för det första... 03/07 @SorbP Det är lite svårt att kontrollera om korten är stulna. Det har inte etablerats att det är en minimal volym av nycklarna som säljs på G2A/Kinguin. Illegalt innefattar inte bara nycklarna från stulna kreditkort eller hackade stores/promotions, det... 03/07 @Gogge: Återigen, så har utvecklarna sålt nycklar utan att kontrollera betalningsmedlen. De får sedan stå för den kostnaden, det är inte konstigare än om en butik säljer varor till någon med ett stulet kort, samma princip gäller där. Människor som du... 03/07 Effekten av att mellanhänder plockar upp keys billigt på reor och säljer i efterhand är att utgivarna ger lägre rea-priser, vilket märkts på exempelvis senaste steam reorna. De högre rea-priserna vi ser nu är konsekvensen av kortsiktigt "men jag får det... 03/07 Det jag reagerar på är hur usla G2A är på att förhindra dessa scams , om de ens var intresserade av att stoppa dessa lurendrejerier skulle de följt råden de fick av Totalbiscuit/Gearbox. Men nej , de tjänar för mycket på de som blåser speltillverkarna... 02/07 Oftast är det Mastercard eller VISA genom banken och har för mig att dom ska ha köpskydd. Borde inte vara svårt att få dom att stoppa en transaktion. När jag fick problem med en förhandsbokning genom paypal hade det gått mer än ett år och då hade det... 02/07 Nej jag vette fan. Känns mer som en häxjakt från officiella återförsäljare som förlorar kunder. Om t.ex. en ryss köper CD-nycklar i från Steam (Ryska Steam har väldigt låga priser), så har ju Steam köpt nycklarna av utvecklare, så utvecklarna har ju där... 02/07 Förstår inte hur fan speltillverkarna menar. "Nycklarna säljs utan att vi får en krona". Jaha? Men säljarna som säljer nycklarna måste ju h fått tag på nycklarna från början? Vid den affären fick ju då uppenbarligen spelstudion sina pengar. Sen att dom... 02/07
Skicka en rättelse