Rebellion skakar liv i strategiklassikern.

Den humordränkta spionblinkningen Evil Genius från 2004 får äntligen en uppföljare. Brittiska Rebellion (mest kända för Sniper Elite-serien) har suttit på Evil Genius-licensen sedan 2006, och nu gör man till slut slag i saken och bygger en uppföljare.

Beskedet kommer från en spänd men glad Jason Kingsley, studiogrundare, och det ges i filmen längre ner (spola fram till 3:31 om du är otålig). Så här säger Kingsley:

Folk har frågat vad vi gör med den här titeln, och jag kan äntligen tillännage att vi har folk som faktiskt jobbar på det här projektet, och det är... vi gör Evil Genius 2.

Spelet avtäcktes via en pressrelease redan i fredags, men det har gått FZ och många andra spelmedier helt förbi. Där får vi veta att utvecklingen primärt sker till pc, att det inte blir tal om free2play och att realtidsstrategi-kalaset drivs av den egna spelmotorn Asura.

We’d like to make this super-duper clear – this isn’t a remaster. Evil Genius 2 will be a fully-fledged sequel and it won’t be free-to-play. Our focus currently is on a PC release, but as ever we’ll look at other platforms and see what fits and what doesn’t.

Utvecklingen tog fart så sent som i våras, så räkna med ett par år innan det är dags att känna på resultatet.

Skicka en rättelse