CoD-fansen håller hårt i gamla favoriter.

Call of Duty: Infinite Warfare släpptes i november 2016. CoD: Black Ops II släpptes för fem år sedan – och ändå sålde det "lastgamla" spelet bättre än det nyare i april borta i staterna. Å andra sidan blev Black Ops II nyligen bakåtkompatibelt med Xbox One, men det är ändå märkligt.

Activisions vd, Eric Hirshberg, kommenterar det anmärkningsvärda i en intervju med Games Industry och tycks ta det hela med ro. Policyn är ändå "Så länge folk spelar Call of Duty, så..."

Call of Duty is unique, not only in gaming but in culture, in that it has had an annual release and has been at the top of the charts for so many years in a row. It’s probably unprecedented.

Some unique benefits and challenges have emerged. One of them is that we now have multiple game universes active at one time. Our policy has been that as long as they’re playing a Call of Duty game, we’re happy.

Hirshberg kommenterar inte direkt det faktum att Infinite Warfare sålde nära hälften så bra som 2015 års Black Ops III. Dock säger han att fjolårets CoD var fel spel vid fel tillfälle. Årets Call of Duty: WW2 ska däremot vara rätt spel vid rätt tillfälle. I november får vi se om han får rätt.

@oDIRTDIVERo: Eftersom du uttryckte sig otydligt ställde jag frågan "Problem för vem? Dig eller utvecklarna?". Men istället för att svara normalt började du hoppa på mig och kalla mig saker - vilket du sedan fortsatt med sen dess. Det är dags för dig... 07/07 @Araxes: förövrigt så har du alltså gått igång på att jag sa "problemet med cod" och inte "problemet med cod ENLIGT MIG" och detta har du baserat hela den här grejjen på. Vilket bara bevisar det jag säger om att du är en meningslös forumpolis och ordmär... 07/07 @Araxes: du kallar jetpacks för trams. Jag kallar kartorna för ett problem. Att det är ett problem för mig trodde jag var ganska uppenbart. Jag har aldrig påstått att det jag säger är någonting annat än en åsikt. En åsikt som delas av många. Det jag säg... 07/07 Den enda som svamlar är du, som tror att bara för att du inte tycker om spelen så är det ett problem med dem. Därav jämförelsen med filmer. Det är ingen skillnad på spel och film i det avseendet. Att du nu dessutom gör ett patetiskt försök till personan... 07/07 @Araxes: ursäkta att jag inte svarade på allt ditt svamlande om filmer å skit men jag orkar faktiskt inte med dig längre. Jag tycker att kvalitén på banorna i cod har sjunkit. Varför kan jag inte bara få tycka det? Vad är ditt problem? Det är ju mest... 07/07 Det är snarare du som tror att din åsikt är den enda rätta. Tycker du att det är dåligt så är det de facto det, trots att det finns många som tycker precis tvärt om. Vad är ditt svar på frågan om filmer nu då? 07/07 @Araxes: den typen av tänkande du verkar vara låst i går att applicera på vad som helst. Så fort nånting e dåligt så är det inte det som är dåligt utan dig det är fel på. Isåfall finns ju ingenting dåligt alls. Bara jättebra saker å en massa människor... 07/07 Mer troligt att folk inte vill hoppa runt som apor på banorna. Om de inte fuckar till nåt speciellt med WW2 så kommer det nog sälja bättre än de senaste spelen. 06/07 lägre försäljningsiffror kan faktist även vara att folk växt ifrån det och inset vilket nerdummat mög det är? Jag kan bara se mig köpa ett cod på pc sen har man spelat alla mer eller mindre idag, precis som förr :) 06/07 Problem för vem? Dig eller utvecklarna? Om spelet säljer bra så är det inget problem att du inte gillar det, säljer det dåligt är det givetvis ett problem för utvecklarna. Du gillar förmodligen inte alla filmer som släpps heller, anser du att filmer du... 05/07
Skicka en rättelse