Verkar som om en spelare får allt och den andra ... ingenting?

En av de största nyheterna i Far Cry 5 (vid sidan om att Ubisoft byter Himalaya mot halleluja) är ett rejält co-op-läge; möjligheten att spela igenom hela kampanjen med någon annan.

Detta tycks dock komma med en rejäl brasklapp. Enligt en översättning av tyska spelsajten Gamestar kommer bara en spelare att göra framsteg medan den andra får "hänga med". Informationen ska man ha fått under E3. Med andra ord: co-op med drop-in.

Reddit är stämningen inte den bästa men vi ska komma med en egen brasklapp: Ubisoft har ännu inte bekräftat uppgifterna och vi har trots allt bara en andrahandskälla att gå på. Om det är så illa som befarat innebär det att om "spelare två" vill göra samma framsteg måste denna spela om uppdragen en andra gång. Bättre lösning borde ju finnas år 2017 – eller 2018 då spelet släpps.

Det låter ju hur sämst som helst. Vad är problemet? Serious Sam hade co-op på 1800-talet förfan. Man kan ju tro att det skulle röra sig om någon avancerad och hutlöst dyr teknik med co-op då så många verkar uppskatta det men så få spel som använder det. 05/07 Tråkigt om det är på det sättet ... 05/07 Mycket tråkigt om det nu är så. Hoppades på ett härligt COOP-äventyr av samma typ Dying Light - favorit COOP-spelet! 05/07 Om detta stämmer är det det billigaste, sämsta co-op-systemet någonsin. Vet andra spel som gjort på detta visat med, och det var fruktansvärt tråkigt. 05/07 "Ubisoft" ^^ 05/07 Så här var det även i Far Cry 4. Skillnaden är att du kan spela story läget i FC5 medans du bara kunde göra sidoquests och sånt i FC4. Som nog alla andra så trodde man de fått lära sig från Wildlands teamet när det gällde coop i FC5. 05/07 Nu är det synd om de framfört det fel. Men för egen del är detta något jag saknar i majoriteten av alla spel. Borde vara minimikrav nu mera! 04/07 Och? Huvudsaken att man nu kan dela upplevelsen med någon annan. Samma sak har jag tjatat om när det gäller Fallout och Skyrim, även om det då hade varit begränsat till att "bara hänga med". 04/07 Eh va? jag trodde 5:an skulle ha "riktig" coop, det här låter ju riktigt illa om det stämmer. 04/07 "Men inga problem, vi lägger till det i season pass bara. Ta bort mer och mer från grundspelet. Sen lägg på en saftig prislapp. Det är ju genialt!" "Men är folk så dumma att dom betalar för det då?" "Ja, klart dom gör. De betalar för allt". 04/07
Skicka en rättelse