Vill inte stöta sig med Rockstar och Take-Two.

GTA V-modden OpenIV var i rejält blåsväder häromveckan. Rockstars ägare Take-Two skickade ett varningsbrev till utvecklarna, där man oroade sig för att modden öppnar för säkerhetshål i GTA Online. Mod-utvecklaren valde först att ta ner modden, men efter omfattande protester ändrade sig Take-Two och OpenIV lever nu vidare som innan.

Värre gick det för utvecklarens andra projekt, Liberty City in Grand Theft Auto V – modden har nu lagts ner. Skälet är att den "tydligt bryter mot Rockstars moddningspolicy", skriver utvecklaren i gtaforums.com.

Unfortunately, our highly anticipated mod “Liberty City in GTA V” will not be released because it clearly contradicts with Rockstar modding policy. Liberty City mod is a big loss for us, since it was a huge part of our motivation to push OpenIV functionality.

Rockstar och Take-Two har sagt att man inte har några invändningar mot moddar som är singleplayer, ickekommersiella och som respekterar andras varumärken. Att man slog ner på OpenIV motiverades med att man ansåg att modden påverkade GTA V:s onlineläge, något som bestämt förnekades av utvecklaren.

OpenIV-utvecklaren tackar alla som stöttat dem, förkunnar att arbetet med OpenIV rullar på och att man börjat dra upp nya planer för framtiden.

"Bekväm ursäkt", snarare vettigt beslut.. 06/07 @Thane: Black Mesa legacy och Black Mesa standalone som finns på Steam är inte samma spel. Legacy är gratis men är mycket sämre och inte färdig utvecklad. Man övergav den versionen för att arbeta på standalone när Valve gav tillåtelse. D.v.s. Valve såg... 06/07 @Kleptoman: Finns dock att få gratis på olika mod-sidor helt lagligt. 05/07 @Anton Q: Fast om det ser ut som staden från ett annat spel så är det nog lite svårt att hävda att man inte kopierat det och ser det å andra sidan inte ut som Rockstars Liberty City är det inte mycket mening med modden. Oavsett så har ju skaparna själva... 05/07 @Sebastian V: Black Mesa kostar ju vilket betyder att Valve får 30% av intäkterna.. 05/07 Valve är mer generösa iaf med Black Mesa som gjordes av andra, och lät det göras om med Source motorn. 05/07 Antar att det är den här uppdateringen du syftar på? https://support.rockstargames.com/hc/en-us/articles/235650888-GTAIV-Patch-8-Notes-PC-Only- Inga grafiska förbättringar. Bara ökat stöd för Win 8 och 10 samt buggfixar. Eller är det något som de har... 05/07 Nä, blir lite abstrakt nu men Liberty City refereras ju till i GTAV, och är en del av den världen. Så man kan ju då säga att man återskapar det Liberty City som det pratas om / alluderas till i GTAV. Så håller man sig ju till GTAVs värld. 05/07 Med tanke på att de säljer tidigare GTA-spel fortfarande, och säkert rätt bra både på Steam och till mobiler mm, så är de självklart inte intresserade av konkurrens med en GTAV-kvalitativ fan "remake". Synd... Gay Tony 2017 hade varit grymt kul, var int... 05/07 fuck rockstar :( 05/07
Skicka en rättelse