Verkar inte alls släppas i år.

Efter ganska låga betyg till shootern Sniper Ghost Warrior 3 så erkände CI Games att de tagit sig vatten över huvudet – att de försökt sig på AAA-utveckling med för få resurser. De hävdar att de lärt sig läxan och att de hädanefter ska satsa på sådant de är bra på istället för att jaga branschens giganter. En inställning som tydligen verkar gälla även uppföljaren till Lords of the Fallen.

Eurogamer uppger att teamet bakom Lords of the Fallen 2 har reducerats och att en av drivkrafterna, Tomasz Gop, blivit av med jobbet. Gop berättar att det bantade teamet är en konsekvens av spelets minskade omfattning och budget. Han avslöjar också att han arbetat med Lords of the Fallen 2 i nästan två år, och att spelet under den tiden inte lämnat konceptstadiet.

Lords of the Fallen är ett Dark Souls-liknande spel som släpptes 2014. Det fick inget vidare mottagande av oss på FZ, men spelet har ändå en fanskara som längtar efter den utlovade uppföljaren. Tyvärr verkar det alltså som att de får vänta ganska länge, och att det bara är att glömma den tilltänkta lanseringen senare i år.

Skicka en rättelse