Mario på Steam är fortsatt en avlägsen dröm.

Förr i tiden snackades det mycket om att PC var ett döende spelformat. Sen hände mmo, moba, indie, e-sport, free-to-play, early access och massor av annat som gjort att formatet blomstrar idag.

Under ett möte med investerare fick Nintendo frågan om de har några planer på att ge sig in på den växande PC-marknaden. Nintendo-chefen Tatsumi Kimishima svarade att det inte är aktuellt. Trots att många spelar PC-spel menar Kimishima att Nintendo bör fortsätta fokusera på deras integrerade modell för hårdvara och mjukvara, då deras egna konsoler möjliggör de överraskningar och upplevelser de vill skapa.

Kimishima nämner att Nintendos mobilspel fått varmt mottagande av spelarna, och då särskilt att Super Mario Run laddats ned över 150 miljoner gånger. Mobilspelen är enligt honom ett bra sätt att öka medvetenheten kring företagets konsoler och sprida varumärken till en bredare publik. Men någon liknande taktik till PC är alltså inte att vänta.

Källa: Nintendo via Gamasutra

Skrev jag något som motsade att man kan, eller förutfattade du bara för att få ett tillfälle att dryga lite i onödan? Nog för att jag skrev "vid datorn", men självklart kan man ha mus och tangentbord vid soffan också om man är sån. 08/09 Ja, just det. Spelar helst Tekken 7, Killer Instinct och Forza med handkontroll bekvämt sittandes i soffan medan spel som Ghost recon: Wildlands eller andra FPS funkar bäst med mus och tangentbord. Allt dock på samma plattform, PC alltså. Fast med förle... 07/07 Lugnt, tror inte och pc gamers är särskilt intresserade av Nintendo heller. Skitföretag med stort kundförakt som än en gång bevisats genom släppet av Snesmini bland annat. Konstigt att sådana företag fortfarande lever. Att deras Switch just nu säljer... 07/07 Förståeligt! Med tanke på att en pc med allt vad som ditt medför, och att en speldator bör kosta runt 20 papp, så! Nintendo är ett leksaksföretag som tillverkar barnleksaker för dom allra minsta. Bra att ni tar ansvar, Nintendo! 06/07 Yes men både Xbox och Sony säljer fler konsoler. Var det nått mer? 06/07 Varför skulle de gå över till någon annan plattform när de har monopol på sin egen. Pengarna finns ju i att sälja konsoler. 06/07 Dock alldeles för få som gör det för att det ska löna sig för Nintendo att släppa sina spel på PC. 06/07 Och det är därför man kör PC på TV:n med handkontroll. 06/07 Tror en del håller med om att vissa sorters spel gör sig bättre med handkontroll i soffan framför TV:n, medan andra spel gör sig bättre vid datorn. 06/07 Föga förvånad måste jag avslöja. Han kan väl börja med att tänka på andra konsoller så kan vi se om jag eventuellt skulle få någon som helst tanke på att det skulle kunna bli PC. 06/07
Skicka en rättelse