Ska bli lättare att hitta sina favoritspel.

Steam är på väg att få en makeover som ska göra det enklare för oss stackars satar som råkat samlat på oss för många spel att hitta våra favoriter. Detta enligt en presentation som Valve höll under konferensen Indigo 2017.

Spel som nyligen spelats ska få sin egen sektion i biblioteket och spelsidorna i sig ska bli rikare på innehåll. I det nya gränssnittet kommer det blir lättare att upptäcka vänners spelaktivitet och ta del av deras egenskapade material. För den intresserade finns alla presentationsbilder postade i ValveTimes forum.

Än så länge finns inget datum för uppdateringen, inte heller om den ens kommer att lanseras i år. Men i stället för att bara sitta och rulla tummarna kan vi väl skapa vår egen önskelista – finns det någon aspekt av Steams gränssnitt du skulle vilja förändra eller någon funktion som du gärna hade sett?

@Araxes: Exakt samma situation för mig. Nej, det spelar egentligen ingen roll men det är bara störande att ha ful hotmail som id. :) 10/07 Kanske inte för dig... du kan verkligen inte släppa att någon inte tycker som du? :) 10/07 Med andra ord spelar det ingen som helst roll. 10/07 känns onödigt att ha en mejl som inlogg som jag inte använt på ca 8 år. Men du verkar va rätt negativ överlag så shit the same dude! 10/07 Citerar dig: "Jag skulle av OCD skäl, vilja ha samma användarnamn som jag har på alla andra tjänster numera." Resten var inte relevant för diskussionen, så det fanns ingen anledning att svara på det. 10/07 @Araxes: 19 är mindre än 20, 19 är lättare att hålla ordning på än 20. Vilket i OCD sammanhang faktiskt spelar roll. Du kanske inte läste mitt tidigare inlägg där jag beskrev hur jag "skulle vilja ha samma" på samtliga ställen. Ett mindre att ha koll... 10/07 Nyss ville du ju av tvångssyndromsskäl byta till samma användarnamn du har på alla andra ställen, nu har du ett 20-tal olika. Då spelar det ju knappast någon roll för tvångstankarnas skull. Sen köper jag inte alls att det skulle vara svårt att komma ihå... 10/07 @Araxes: Därför att man "loggar" väldigt sällan in på Steam, iom man har autoinlogg på huvudenheten. Det är inte "enkelt" att ha allting i skallen när man har sisådär ett 20 tal olika på sina ställen. Men då har du ju delvis svarat på frågan själv? Om... 10/07 Förvirrande? Hur kan det vara förvirrande när man är medveten om att det är det enda stället man har det inlogget på och alltid har haft det just där... /facepalm Av säkerhetsskäl är det bättre att inte ha samma användarnamn överallt. Paranoia > låtsas-... 10/07 @Araxes: Han har precis samma svar som mig, att ha inlogg-användning-namn som slutar på hotmail.com med en e-mail adress du aldrig använder längre är inte bara förvirrande vissa stunder men svårt och irriterande att komma ihåg. Då det ENDA stället den... 10/07
Skicka en rättelse