Sångaren till "The Wanderer" upprörd över användandet.

Det stora reklamuppbådet kring Fallout 4 under andra halvan av 2015 var svår att missa. Bland dessa utmärkte sig särskilt en live-action film där låten "The Wanderer" spelades, men sångaren Dion DiMucci är inte särskilt glad över hur låten användes och stämmer nu Zenimax med krav på upp mot en miljon dollar.

Enligt domstolspapper som Polygon läst menar DiMucci att företaget ignorerat de överenskommelser som båda parter hade skakat hand på, bland dess en rätt att neka låtens använding, samt rätten att diskutera en licensavgift. Han stämmer nu företaget då de enligt DiMucci fallerat på bägge punkter.

DiMucci menar vidare att Fallout 4 glorifierar våldet som sker i klippet och att det inte är en önskvärd koppling till hans sång. Men trots den negativa rekationen hade han inte varit helt främmande för idén att använda låten i reklamen om han hade fått se den innan publicering och om den hade fokuserat mer på kampen om överlevnad och mindre på det uppenbara våldet.

Källa: Polygon

Om man åsidosätter det faktum att en trailer för Super Mario har mer våld än detta klippet så ser jag inte varför han skulle tycka att trailern var fel för spelet... tyckte det passade alldeles utmärkt, och mer exponering för hans musik. Det vore ju en... 10/07 @Jaxz: Jo men jag tycker bara att Bethesda är ju sin egen studio/utgivare så de borde ju rimligen kunna förhandla fram de kontrakt som de behöver för sina egna spel. Men det är väl bara en väldigt krånglig företagsstruktur de har där på Zenimax/Bethesda... 10/07 @Halvars90: Du svarade på din egen fråga. Eftersom Zenimax äger Bethesda Game Studios är de samma företag, samma som med Take 2 och Rockstar. EDIT: Detta spelar sen roll för vem som står för kontraktet, troligen är det Zenimax så alla rättigheter de köp... 10/07 Varför stämmer de inte Bethesda Softworks? Jag fattar fan ingenting..... vad hade Zenimax med detta spel att göra (annat än att de äger Bethesda)? 10/07 Håller med. 10/07 Nja hade inte copyright funnits hade inte film, tv, konst och musik haft några pengar att leva på. 10/07 Känns som att den där sångaren är duktigt rökt. 10/07 Hade varit ett legitimt argument om det inte vore för att Zenimax är kända just för detta och att andra företag inte håller på med det hela tiden. Zenimax har hållt på med att försöka trademarka enstaka ord, samma sak som King håller på med kring ordet... 10/07 Ja för spel-/ och skivbolag brukar ju sköta det här med upphovsrätt enligt alla regler. 10/07 Karma Zenimax? Jag skulle, efter att ha känt efter lite grann på insidan ("the Zenimax way") våga påstå att spelet aldrig sålt mer än ett par hundra exemplar utan den låten i klipper. Därför borde Zenimax betala ett skadestånd på sjuhundramiljarder $$$... 10/07
Skicka en rättelse