Hur många spelare har For Honor förlorat, egentligen?

For Honor släpptes tidigare i år, men redan förra månaden kunde vi redovisa tråkiga nyheter: spelet har tappat 95% av sina spelare. Detta baserat på uppgifter från analyssajten Githyp.

Men nej, det finns faktiskt ingen anledning till oro. Enligt Ubisoft var alltihop bara "fake news". I själva verket har For Honor massor av spelare. Ubisoft-representanten förklarar kortfattat i klippet nedanför.

Så, hur ligger det till egentligen? Vi kan börja med att konstatera att siffrorna från Githyp talar sitt tydliga språk. Idag ligger antalet spelare i timmen runt 1000-1500. Peaken runt lanseringen låg på 56 000 spelare. Spelartappet är ett faktum.

Men Githyp plockar enbart sin statistik från Steam, och säger därför ingenting om antalet spelare till Xbox One och Playstation 4. Ubisoft redovisar inte hur många som spelar konsolversionerna, så vi vet helt enkelt inte hur det står till där. En gissning är att även de versionerna har tappat spelare (det är helt normalt att spel gör det en tid efter lanseringen), men kanske inte i lika stor utsträckning som pc-versionen.

@Puscifer: Battlefield 1 som jag lirar en hel del lider ju av det med.. och större trippel A-spel med stor/casual spelarbas är svår att få, inget spel undkommer match-making döden tillslut ändå. Snarare så att spel med hardcore communities, mods och cus... 15/07 Jason VandenBerghe lämnar ubisoft och börjar hos arenanet. https://twitter.com/gamasutra/status/883354711100768257 14/07 Moltoys kommentar är i högsta grad relevant i sammanhanget medan din är direkt kunskapsfientlig, ta av dig foliehatten och sluta trolla själv. 14/07 Spelar dina vänner på PC eller konsol? 14/07 Personligen så trodde jag ungefär på denna trend, inte för att spelet i sig är dåligt eller så, utan det är helt enkelt för krävande för medelspelaren i längden. Jag menar inte att det krävs supertalang att alls spela eller så, men det kräver litet mer... 14/07 For Honor hade varit mycket roligare om det fanns stöd för 10v10 eller 20v20. Om man har Mount and Blade eller Chivalry så finns det igen mening med att köpa For Honor, speciellt om man gillar strider med mycket spelare. Jag spelade For Honor och det... 14/07 Gollum läser trumps fake news. Skippa till 4.00 https://www.youtube.com/watch?v=64mWOoj68qo 14/07 Falska nyheter har existerat under många årtionden, fenomenet "Internet" har gjort det enklare att avslöja bara. Så sluta trolla och samla "ÖHH AUTISM TRUMP JOKE" poäng och bidra med nåt vettigt istället. On topic så borde dom börja redovisa sina konsol... 14/07 Inte bara Trump som kör med "fake news" nu då 14/07 Verkar inte vara några som helst problem att hitta matcher på ps4a iaf. 14/07
Skicka en rättelse