For Honor släpptes tidigare i år, men redan förra månaden kunde vi redovisa tråkiga nyheter: spelet har tappat 95% av sina spelare. Detta baserat på uppgifter från analyssajten Githyp.

Men nej, det finns faktiskt ingen anledning till oro. Enligt Ubisoft var alltihop bara "fake news". I själva verket har For Honor massor av spelare. Ubisoft-representanten förklarar kortfattat i klippet nedanför.

Så, hur ligger det till egentligen? Vi kan börja med att konstatera att siffrorna från Githyp talar sitt tydliga språk. Idag ligger antalet spelare i timmen runt 1000-1500. Peaken runt lanseringen låg på 56 000 spelare. Spelartappet är ett faktum.

Men Githyp plockar enbart sin statistik från Steam, och säger därför ingenting om antalet spelare till Xbox One och Playstation 4. Ubisoft redovisar inte hur många som spelar konsolversionerna, så vi vet helt enkelt inte hur det står till där. En gissning är att även de versionerna har tappat spelare (det är helt normalt att spel gör det en tid efter lanseringen), men kanske inte i lika stor utsträckning som pc-versionen.