Använd kraften!

Trots att spel i VR- och AR-kategorin sällan blir så häftiga som man vill att de ska bli är det svårt att som Star Wars-fan inte bli exalterad över Disneys senaste annonsering.

Under D23 avslöjades nämligen det helt nya AR-spelet Star Wars: Jedi Challenges. Tanken är att man ska få axla rollen som jedi i sitt eget vardagsrum, helt utan tv/dator eller sladdar. Det är alltså ingen Oculus Rift eller Vive-upplevelse som utlovas utan Disney har istället samarbetat med Lenovo för att ta fram deras egna headset och tillhörande ljussabel. AR-tekniken är tänkt att användas med mobilen och det ska finnas en rad olika appar tillgängliga vid release.

Det är mycket som händer kring Star Wars-varumärket just nu och alternativen verkar bli mer och mer interaktiva. Bland annat har en stor nöjespark precis tillkännagetts och kommande Battlefront II ryktas få stöd för VR.

Är du sugen på Disneys senaste AR-satsning?

Vad är det som finns redan? Ditt inlägg är helt obegripligt... Bilspel vet jag redan finns. Kör det dagligen, säger ju att det ÄR det enda som får min puls att gå upp. EVE Valkyrie finns givetvis också redan, liksom örnsimulatorn, så... vad menar du?... 17/07 @grollo_92: just det, hört att det ska vara grymt bra. @sebrock: ok kanske får kolla upp det. Min hype är lite död dock. Men när 1280ti och 4k/144hz-HMDs kommer så lär peppen också komma tillbaka. 16/07 @ulrik.borg: finns redan 16/07 @powerbuoy: så har du missat mycket. Det finns en rad otroligt välgjorda spel, även om många är en del av Oculus ekosystem. Men testa revive och Robin Recall. Wilson's heart, Rich and Marty eller Echo Arena för att nämna några. Finns inget ens i samma... 16/07 VR + Bilspel... (Och Elite Dangerous)... Det är väl det enda som fått mig att hoppa lite extra. Gillade EVE Valkyrie till en viss gräns och Ubisofts "örnsimulator", men näeh... Ännu väntar vi på en AAA killer. ...men nu var ju det här AR och inte VR.... 16/07 @powerbuoy: Rekommenderar Superhot VR om du inte provat det. Lagom långt för ett mindre spel men känns fullfjädrat 16/07 Kinect Star Wars. Never forget... 16/07 @sebrock: äh han har ju rätt. Har typ 8 minuter speltid på mina VR-spel i snitt. Bäst hittills är Batman imo. Och Tiltbrush, men det är ju inte ens ett spel. Edit: och the Lab, det är riktigt bra. Men inte heller ett riktigt spel direkt. 16/07 "Trots att spel i VR- och AR-kategorin sällan blir så häftiga som man vill att de ska bli" Eh va? 16/07 @KoP: tja...de äger ju SW så inte mycket annat val ju :) 16/07
Skicka en rättelse