Ska vare sig kräva pc eller smartphone.

För ett tag sedan sänktes Oculus Rift (tillfälligt) från 6 700 kronor till omkring 4 400 kronor. Nu ryktas det att Facebook senare i år ska avslöja en fristående Oculus Rift, som vare sig kräver pc eller smartphone. Och priset? 200 dollar vilket motsvarar ungefär 1 600 kronor.

Detta enligt Blomberg. Pacific är kodnamnet och enligt "människor nära utvecklingen" hoppas man göra virtual reality populärt på samma sätt som när Apple gjorde smartphonen folklig.

Den "kompakta versionen av Rift" eliminerar kravet på en saftig pc men kommer att ha tillkortakommanden. Vid lanseringen kommer den exempelvis inte ha en positionsspårnings-teknologi vilket i praktiken innebär att du kommer kunna vrida på huvudet medan det blir poänglöst att röra dig runt i rummet. Rykten, rykten. Det återstår att se vad som stämmer...

...Och det återstår att se om Pacific har något att hämta i gränslandet mellan saftiga Oculus Rift och mindre Samsung Gear VR, vilket sägs vara målgruppen man vill åt.

Fick min Rift igår och har hur kul som helst. Dock får vi se hur länge men jag har höga förhoppningar 🙂 18/07 Dom som säger att VR är dött har antingen inte ens provat det, eller spelat nåt av de värdelösa vr spelen (believe me, there is a bunch!!!!!) eller någon värdelös VR experience. Farpoint till PSVR gjorde mig till en VR believer och är ett klockrent exem... 18/07 VR är fortfarande helt ointressant för min egen del men det är ju bra att det finns folk är villiga att agera försökskaniner till dess att tekniken är mogen och värt att engagera sig i. 18/07 Vr är askul när man orkar ta på sig det. Kan stå och vifta i flera timmar men det jobbiga är att börja spela. 17/07 VR känns ganska så stendött. 17/07 Skulle mer säga att denna produkt från Oculus är en motståndare mot HTC och Lenovo Daydream Standalone VR, eller har jag uppfattat fel? https://vr.google.com/daydream/standalonevr/ 17/07 @humancentipede: Du har så fel. Du är nog bara bitter över att du inte har råd med en Vive. 17/07 skillnaden är ju att fortsätter dom inte nu så får vi aldrig uppleva VR öht, med din uthållighet hade ju ingen ens orkat gå ut mellanstadiet om första steg alltid var att ge upp omedelbart. 17/07 1600:- låter billigt. Lär väl översättas till 2000:-, sedan tillkommer nya skatten för plast i elektronikprodukter. Eller så kryddas det rejält som Bergsala gjort med SNES Mini. Nintendos rek.pris på $79.99 har de översatt till ett rek.pris på 1499:-,... 17/07 @humancentipede: Beror väl på hur mört man vill att köttet ska bli. 17/07
Skicka en rättelse