För den som vill använda röstkommunikation i Splatoon 2.

Varför bygga in röstchatt i konsolens mjukvara när det går att använda mobiltelefoner istället? Ja, lite så tänkte Nintendo när de knåpade ihop onlinefunktionerna till sin Switch-konsol.

Inför släppet av Splatoon 2 på fredag så har Nintendo nu rullat ut IOS- och Android-appen Nintendo Switch Online. Just nu kostar den ingenting, men nästa år när hela onlinesatsningen får månadsavgift gäller detta även appen.

Förutom att använda appen till röstkommunikation så går det att spana in sin statistik från online-matcher i Splatoon 2, sortera sin rustning, med mera. Appen används också för att bjuda in spelare från din friend list så att ni kan lira tillsammans. Läs mer på nintendo.com.

Folk rapporterar att det är struligt med funktioner och servrar just nu. Om du tankar hem appen ska du kanske inte räkna med att kunna använda den ordentligt förrän på fredag, i anslutning till att Splatoon 2 släpps.

Skicka en rättelse
Ja det stämmer men Sonys och Microsofts konsoler har inte haft mickar i deras handkontroller. Man har dock haft möjligheten att använda headset. Det var lite det som var min poäng. :) Det är mer än vad jag känner till. =P 22/07 Finns kräm så det räcker och blir över, den är ju snabbare än ps360 och där var det aldrig något tal om det skulle vara voicechat eller inte. Nintendo är väl delvis rädda för att ha voicechat direkt kopplat till sin konsoll, samt att dom inte har färdig... 20/07 Sjukt bra app. Mycket bättre lösning än det som finns på Xbox one och Ps4. Nintendo vet verkligen hur man fixar smidiga lösningar. *ironi* Allvarligt talat. Det hade varit bättre att använda befintlig teknik som Skype. Och se till att det är möjligt anv... 20/07 @m4gnify: Det är väl ingen fördel. :) Det går att chatta med alla i laget om alla kör Discord :D Menar bara att Nintendos app är inget vidare.. 19/07 Som jag förstått det ska det även gå att kommunicera med alla i laget i spelen, så det är en fördel över t.ex Discord (även om det är en korkad lösning). 19/07 Ska man kommunicera med hjälp av mobil/platta, isåfall Discord är så mycket bättre.Nintendos app är inget vidare måste jag säga. Fattar inte hur kan Nintendo bli så värdelösa när det gäller online delen... 19/07 Meh antar att online på switch kommer va rätt dött i kommunkation. Appen är så bullshit och switchen skulle åtminstone haft stöd för bluetooth headset... 19/07 @Fururi: stämmer bra. Tror den tyvärr är riktigt usel och är istället tänkt som en gimmick i vissa spel precis som på DS. 19/07 Ganska säker på att Wii U-paddan har en mic. 19/07 @Barak: Famicom, handkontroll två hade mic :P 19/07