Livet är inte lätt för privatspelarna.

Det finns en ganska ansenlig mängd spelare som tycker att World of Warcraft var bättre förr. Blizzard verkar fortsatt inte särskilt sugna på att starta upp egna servrar med vanilj-WoW. Detta trots visst visat intresse vid ett långt möte med folket bakom Nostalrius-servern – en privatserver som Blizzard tvingade ner.

Historien upprepar sig nu när servern Felmyst fått samma behandling. Det dröjde bara fem timmar från lanseringen innan servern, som körde expansionen The Burning Crusade, plockades ned. Så snabbt gick det för Blizzards advokater att dyka upp vid dörren hemma hos skaparen Gummy52.

Gummy52 förklarar att problemet med privata servrar är att de antingen lockar till sig för lite folk och blir ospelbara – eller så blir de tokpopulära, precis som Felmyst, vilket även väcker Blizzards uppmärksamhet.

Via Gamesindustry.biz.

Jag håller helt med om att det är helt bisarrt att vem som kan få en legendary idag, jag är heller inte så jätteförtjust i Artifact Weapons då ger att 711 Paladins springer runt med Ashbringer t ex. Tycker legendaries fungerade bättre med t ex Atiesh,... 26/07 Ja förr fick man kämpa lite. Enda legendaryn jag haft är healing macen från Ulduar men tog ett tag att få den på sin tid. Helst eftersom man inte var förstaval att få den i guilden heller. 26/07 Att ens alla skall få springa runt med legendary vapen summerar upp WoW idag ganska bra :) 26/07 Dem stängde ner servern för att den låg i USA som alla andra säger. Andra servers som Warmane/Molten-WoW, Kronos, Elysium, Excalibur-WoW, Atlantiss, Dalaran-WoW etc har kunnat fortsätta och strunta i diverse brev från Blizzard om dem ens fått några för... 26/07 Det beror ju även på var servern ligger. Blizz advokater får det ju lättare om servern står i t.ex. USA. 26/07 Jag hade turen att vara med i en bra guild och vi var bland dom första i världen som dödade C´thun i AQ Men hur som helst var vanilla svårt, jag tycker själv det blev enklare sen och helst i TBC. Det blev genast mycket mindre strul då det bara var 25... 25/07 "Bara fem timmar efter lanseringen" - Hade det varit bättre om dom väntade en månad? :P 25/07 @Esri: fortfarande så är det taktik redan på första bossen. Du måste även dra isär adsen o döda dem ifrån varandra bara en sån simplel sak att en pers fuckar upp så kan de bli wipe. Även andra bossen måste hunters va på g och sen tanken ska flytta runt... 25/07 Alltså, till de som säger att 40man raids var bra - när man fick till det med en bra guild: ja. Annars, tyvärr nej. Med en dåligt guild eller försök att samarbeta med annan guild, så gick det inte alls att få ihop och om, då kom man inte långt. Från ett... 25/07 Jag spelade sedan dag 1, jag var med i ett top guild på vår server och var med och på first kill på i princip samtliga bossar och ja, det är tank and spank hela vägen fram till nax bortsett ifrån ett par bossar som krävde ressist gear i MC och BWL. Att... 25/07
Skicka en rättelse