Det är inte första gången det viskas om Borderlands 3.

Borderlands 2 släpptes 2012. I väntan på del tre har vi visserligen fått (underbara!) The Pre-Sequel och (mer underbara!) Tales from the Borderlands, men väntan på den "riktiga" uppföljaren, Borderlands 3, har ändå varit lång – och kanske tvingas vi vänta till 2019?

I en intervju med Gamesindustry berättar Take-Twos vd, Strauss Zelnick, att planen är att släppa ett AAA-spel om året. Under räkenskapsåret 2019 (som inleds i april 2018 och slutar sista mars 2019) blir det dubbelt så roligt då både Red Dead Redemption 2 släpps samt "en stor ny titel".

...and obviously fiscal 2019 will look much better with the launch of Red Dead 2 and a huge new title from 2K, as well as the 2K Sports titles.

Många antar att "en stor ny titel" är lika med Borderlands 3. Redan i april i fjol stod det klart att spelet blir Gearbox nästa storsatsning. Dagens intervju är dessutom inte första gången Take-Two hintar om en ny stortitel. I maj snackade man om att spelet ifråga tillhör en av 2K:s största serier. Det är med andra ord både det ena och det andra som pekar mot planeten Pandora.

Red Dead 2 släpps under våren 2018, och då passar väl Borderlands 3 till hösten? Vi säger så.

Skicka en rättelse