Blizzard finjusterar straffskalan, och det är bara början.

Blizzard gör överlag väldigt populära spel som lockar till sig miljontals spelare. I denna smältdegel av folk finns det förstås de med attitydproblem – något som av många mildare spelare upplevs som ett hinder i spelandet.

När det gäller Overwatch tar Blizzard nu i med hårdhandskarna och justerar straffen för vad de kallar för dåligt beteende. Detta inkluderar språkbruk i chatten, trakasserier, spam, att vara medvetet inaktiv (afk) samt övrig griefing.

Straffen kan vara att man blir tystad inom ramarna för spelet och dess community, avstängning på kontonivå och gammal hederlig bannhammare. Allt detta är live i pc-versionen nu, och kommer till konsolvarianterna vid senare tillfälle.

Förbättringarna är bara ett första steg för att få bukt med bråkstakarna, menar community manager Lylirra. I framtiden väntar "scaling competitive season bans" och ett system som notifierar dig när en person du anmält har blivit bestraffad. Omvänt kommer de också att straffa spelare som felaktigt rapporterar andra spelare.

Källa: Blizzard.

@Ahris: Om du inte klarar av lite troll kommentarer bör du nog inte ens vara ute på Internet. 27/07 Vi kan nog alla enas om att dåligt beteende online knappast är unikt för något spel och har funnits där sedan internets begynnelse :) Idioti finns i allt från email till spel och sociala medier. Vissa spel har dock bättre system och/eller moderatorer... 27/07 Widow är ju för övrigt bättre på attack än på defence. 26/07 Tycker det är idiotiskt att döma ut folk som inte följer din åsikt om vad som är gångbart innan du vet hur bra det funkar, det finns widows som kan dominera motståndarlaget på attack och du har ingen aning om vilka de spelarna är. Går det inte bra kan... 26/07 Slutade med competitive av samma anledning. :/ 26/07 oj oj oj bestraffar folk som felaktigt rapporterar den had ebehövts i dota jisses vad vissa dåliga spelare inte klarar av när man säger till dom snällt om och om igen vad dom gör för fel och bör göra. Efter man carriat spelet och varit glad och sagt til... 26/07 Varför då? Låt folk spela spelet på det sätt de vill, att välja rätt hjälte vid rätt tid är en lika stor del av "skill" som allt annat och det finns inget i reglerna som säger att du inte får spela vissa hjältar i vissa situationer, tvärtom så kan du... 26/07 Då kan de ju även ta fram bannhammaren mot folk som "mainar", väljer Widow i attack och allt annat som ger upphov till miljön i chatten när de ändå håller på. 26/07 Bra att folk som felrapporterar straffas, överlag skulle jag villa se system som denna i alla online spel eller åtminstone "avoid this player" systemet som finns Overwatch, då vissa tänder på att vara olustiga och endast är ute för att få en "triggerd". 26/07 @phi: Haha ah men typ 26/07
Skicka en rättelse