Kämpa dig ut ur mörkret.

Hellblade: Senua's Sacrifice ser ut att vara något så ovanligt som ett trippel-A spel från en indiestudio. Enligt utvecklarna själva erbjuder titeln AAA-kvalité i ett mellanformat. Det vill säga, det är med sina 7-9 timmar hälften så långt som den typiska trippel-A upplevelsen, och släpps därför med en reducerad prislapp på 29.99 euro.

Studion Ninja Theory ligger bakom Heavenly Sword, Enslaved: Odyssey to the West och DmC: Devil May Cry, vilka alla har fått bra kritik när de släppts. Hellblade tar dock ett steg i en väldigt annorlunda riktning och går istället ner i det djupaste av mörker. Huvudkaraktären Senua tampas med en svår inre kamp och spelet är inte rädd för att försöka reflektera det ordentligt.

Den nysläppta trailern visar upp en väldigt tung atmosfär där fokuset tydligt ligger på huvudpersonens resa in i sitt egna sinne. Hur pass obehagligt och träffande det kommer bli att spela behöver vi inte vänta länge på att få veta då spelet har premiär redan nästa vecka.

Hellblade: Senua Chronicles släpps den 8 augusti till PC och PS4.

GLÖM INTE att de också gjorde det fantastiska spelet Kung Fu Chaos (under namnet "Just Add Monsters") till "OG Xbox", som herr Spencer så fint kallar det numera. https://www.youtube.com/watch?v=LS7w6fVPi0c> 30/07 @Freffo: Jag har också följt deras "dagbok". Intressant hur de har lyckats hitta en sådan bra väg i en snårig bransch. 29/07 @Walter S.A. Iego: Jag har följt deras videoblogg sen något år tillbaka. Fascinerande hur mycket de har lyckats klämma ut ur UE4 och att de är så få som jobbar på spelet. Tror att spelet kommer bli väldigt bra. 29/07 Otroligt duktiga spelutvecklare. 29/07 I de gameplay-klipp som visats så är grafiken stundtals nästan i nivå med Horizon på PS4 Pro. Grymt bra jobbat av en liten indie-studio. Håller tummarna att resten av spelet håller samma klass! 29/07 Det är deras Videoredigerare huvudkaraktären är modellerad efter: https://www.youtube.com/watch?v=mcB0hlkliV4 29/07 Ser intressant ut. Hoppas det är bra och säljer såpass bra att Ninja Theory kan fortsätta göra annorlunda spel. 29/07 De där 'strecken' hittade du förvisso i nästan alla spel som har fantasy/tribal ögon-makeup eller ansiktsmålningar som alternativ i sin karaktärseditor. :P 29/07 Nice trailer! Har aldrig hört talas om detta spel. Men det verkar ha en ganska fin atmosfär om man kollar på trailern och har det lilla extra berättarmässigt som t.ex "Life is Strange" var så bra på (älskade det). Gillar det psykologiska. https://www.yo... 29/07 Oj, detta har jag helt lyckats missa. Får väldigt mycket vibbar från heavenly sword vilket bara är positivt för min del då det ligger mig varmt om hjärtat. Enslaved var väldigt bra med, med samma anda. Jag tycker mig se Kai från heavenly sword i trailer... 29/07
Skicka en rättelse