En teknisk och kreativ besvikelse, men ändå en framgång.

Bioware och EA må ha gråtit när de läste många av recensionerna efter Mass Effect: Andromeda, men de kan å andra sidan skratta hela vägen till banken. Detta är åtminstone vad vi kan utläsa av EA:s finansrapport (via Pcgamesn) där spelet flera gånger nämns som en faktor för framgångarna.

EA:s finanschef Blake Jorgensen lyfter till exempel fram Andromedas digitala framfart.

Digital net sales were $681 million, a new record for the first quarter, and up $113 million on the year-ago period. The increase reflects strength in live services, together with our mobile business. In addition, Mass Effect: Andromeda was a significant contributor. Full game PC and console downloads generated net sales of $111 million, 32% higher than last year. This was driven by Mass Effect: Andromeda sales captured in the quarter.

Å andra sidan nämner EA inga konkreta siffror och det mesta kring Mass Effect: Andromeda har klingat i moll. Det sägs att lejonparten av spelet gjorde på 1,5 år (vilket då gör det, rent krasst, enklare att tjäna pengar på). Det ryktas också om att serien lagts på is. Om nu Andromeda var en sådan ekonomisk succé borde det ju rimligtvis bädda för en ljus framtid...?

Tack till Theade för detta #nyhetstips!
Då är inte rea-försäljningarna som kommer inräknade än. Själv gillade jag världen som trilogin utspelade sig i, det hade blivit en KANON-TV-serie med rätt författare och budget. Inte riktigt lika imponerad av storyn - som många andra var - allteftersom... 31/07 Verkligen? Det intrycket har jag inte alls fått. Däremot so verkar dom ha en äventyrslust vilket jag helt förstår då hela Andromeda Expeditionen I grund handlar om äventyr och att utforska det okända. 31/07 Nu vet ju inte jag hur gammal du är men jag är 20 - 25 och håller med. Hela spelet genomsyras av att alla karaktärerna verkar tro att de är på semester och är där för att ha kul. Inte starta en ny koloni och rädda flera tusen invånare från att svälta... 31/07 Ja och då har media gjort sitt jobb för de skrev i sina recensioner att animationerna var skit och att det var löjligt många buggar, de kan inte bara ignorera det när kastas i ansiktet på en första timmen av spelet. Sen om du väljer att fokusera på det... 31/07 Säkerligen helt okej 200 kronors spel, men det hade behövt sälja över 6 miljoner för att få tillbaka utvecklingskostnaden om det hade kostat så från början. 31/07 Tycker spelet är grovt underskattat. Dock är det långt ifrån de tre första. Har spelat det sönder och samman och visst finns det en hel del saker som var undermåliga. Besättningen var hyfsat ointressant och det var bara Drack jag tyckte var riktigt bra.... 31/07 Var ett stort ME fan som alltid köpte Day 1 och har artbooks i hyllan, men ME:A har jag inte petat på alls. Säkert inget dåligt spel men borde säljas under ett annat namn istället för att rida på ME namnet för uppenbarligen saknas det innehållet som utm... 31/07 Köpte nu på rean, sträckspelat två dygn, pajat sömn och matrytm så något har de gjort rätt. Fastnade i 10 tim demot, vilket var ett smart sätt att sälja sitt spel. Går säkert att nitpicka på allt, men det är kul att spela iaf. Inte episkt som Sonys spel... 31/07 Det var väldigt många recensioner som snöade in på samma problem som upprepades som mantran på nätet när spelet släpptes och därmed offrade utrymme att beskriva spelet i övrigt. Media förväntas i regel att ge oberoende rapporter, vilket inkluderar recen... 31/07 Japp, håller med. Det hela blev än fjantigare när alla dessa karaktärer ska föreställa ledande yrkesmänniskor inom diverse forskning, militär, politik osv. Kanske är för gammal för att höra till målgruppen. 31/07
Skicka en rättelse