Det är det nästan värt att spela Hanzo för.

För en tid sedan annonserade Blizzard planerna att starta igång en egen e-sportsliga i Overwatch där lag från utvalda städer ska tävla mot varandra (tänk NHL). Inledningsvis är sex av dessa från USA och endast två från övriga världen, där Shanghai och Seoul än så länge är officiella utmanare till förenta staterna.

De har också gått in på detalj på några av villkoren för de spelare som blir kontrakterade av lagen. Först och främst behöver de inte vara från varken staden eller ens landet, så en svensk spelare skulle kunna lira för New York. Deras avtal ska gälla för ett år, med möjlighet till förlängning, och deras minimilön ska vara 50 000 USD om året vilket motsvarar cirka 33 500 kr i månaden med dagens valutakurs. Dessutom ska de få ta del av minst hälften av prispengarna och redan under den första säsongen står strax över 28 miljoner kr på spel, varav drygt 8 miljoner går till det vinnande laget.

Härnäst väntar en försäsong där lagen ska försöka knyta till sig de allra bästa spelarna världen över, följt av gruppspel med veckovisa matcher sist såklart slutspel.

@Fr0gg0.: varför jobbar och lever vi om inte för att njuta av underhållning? 02/08 Bör poängteras att sjukvården deras veteraner får är legendarisk dålig, långa väntetider m.m. har ju varit ett flertal skandaler de senaste åren med folk som dött från att ha fått vänta på att träffa läkare och vänta på operationer. Och deras vård för... 02/08 De får betalt för den underhållning de bjuder på. Om ingen jävel hade brytt sig om vad de sysslar med så hade de inte heller fått någon lön för besväret. Jag kollar inte så värst mycket på E-Sport men jag anser att Fotboll, Hockey och E-Sport med flera,... 01/08 Underhållningsbranschen är ju också ett jobb där du tillhandahåller just underhållning. Säkerligen så består flera av dina hobbys av sådant som människor som jobbar inom underhållningsbranschen har som jobb. Spel, Sport, Filmer, Standup you name it typ... 01/08 Ge det 50 år till av automatisering sen kommer ingen människa längre göra någon större ekonomisk nytta. Pengar != arbete. 01/08 @apocalypse101: Organisationen ska stå för sjukvårdsförsäkring och pensionssparande. 01/08 @Fr0gg0.: Hur tänker du här? Menar du att idrottsmän/kvinnor inte gör någon nytta? 01/08 @Fr0gg0.: Håller inte med. Det är underhållning. Ta de största sporterna/musikindustrin som exempel, det finns mycket pengar att tjäna för att underhålla andra. 01/08 Sjukt att få så mycket utan att göra någon nytta. 01/08 Affordable Care Act ger dig inte precis 'gratis' sjukvård utan det ger de som var utan möjlighet att kanske ha råd med en, men med vissa nya krav o.s.v. Men det är fortfarande inte billigt utan det går på % på din inkomst och hur sjuk du är. t.ex. det... 01/08
Skicka en rättelse