Missar därmed The International 2017, årets största turnering.

Idag drar gruppspelet i The International 2017 igång, årets största Dota 2-turnering, där Sverige finns representerat i tre lag, varav två särskilt inbjudna. Som vi redan rapporterat slog prispotten rekord igen med sina över 175 miljoner kronor, varav vinnarna förväntas få cirka 75 miljoner.

Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg, som bland annat vunnit 2013 års upplaga av turneringen, har sedan en tid tillbaka lagt proffskarriären på hyllan för att fokusera på streaming och att vara kommentator. Tanken var att han skulle vara en del av det engelsspråkiga kommentarsgänget under evenemanget men den amerikanska tullmyndigheten nekade honom inträde i landet.

Enligt Ahnberg hade han varit i kontakt med Valve innan resan, som granskat hans B1-visum (som ger dig rätten att arbeta i USA under begränsad tid) men enligt tulltjänstemännen på plats var det inte tillräckligt. Han fick istället vända tillbaka med nästa plan. Han beskriver upplevelsen mer ingående i detta dokument men sammanfattningen är ganska målande.

We have been looking forward so much for this so just having the highlight of the year turning into one of your worst life experience, it just sucks.

Tack till Newklear för detta #nyhetstips!
"I should probably looked into more myself but I heard nothing more from valve or pgl so I assumed they reviewed it and thought it's all good." Man ska aldrig anta sådana saker.. Med tanke på att det är USA han ska till.. Kan tycka att det är lite klant... 03/08 "Egen", det var min fru. 02/08 Som tur är har jag bara behövt åka till USA en gång, aldrig mer. Men för att ta ett exempel på någon som hade alla papper och gjort helt rätt men ändå blev rövknullad av gränsvakterna, Totalbiscuit. http://www.teamliquid.net/forum/community-news-archive... 02/08 Jupp, han valde att inte ljuga, så som de flesta andra medverkande gör. 02/08 Tror problemet var att han sa att han var där för att "Jobba", tror dom andra säger att dom är där för att titta bara, Inte hans fel dock. Edit: Efter en snabb googling så ser man, Can you work on a b1 b2 visa in the US? You cannot seek for employment... 02/08 Han har ändå levt ett fantastiskt liv om något av det värsta han varit med om var att behöva vända hem på flygplatsen. Följ reglerna nästa gång.. 02/08 Från egen erfarenhet eller bara arg för att vara arg? 02/08 Även om du följer dem så kan de få för sig att just du ska inte komma in. De letar anledning tills de hittar en, oavsett hur långt tillbaka din historik de måste gå. 02/08 Nja, ingen kvot direkt. Det har att göra med lite smålöjliga lagar. Journalister som inte har ett press-visum får t.ex. inte säga att de ska arbeta som journalister medan bloggare (som i många fall gör väldigt liknande saker) får komma in helt utan prob... 02/08 Så kan det gå. 02/08
Skicka en rättelse