Ding! World of Warcraft-spelare använde Tinder för att hitta nya guildmedlemmar.

"Gillar du långa promenader på Broken Shore, lugna nätter i Suramar och att tillbringa dina helger med slaktade fiender ända upp till knäna?"

Att spela onlinerollspel tar mycket tid och har du dessutom ambitioner att delta i raider kan du lätt fördubbla varven som går på klockan varje vecka. Att försöka leda en guild är därför svårt, du är ständigt på jakt efter trogna medlemmar och av någon anledning är det särskilt healers som behövs mest. Därför kan det ibland behövas okonventiella metoder, såsom dating-appen Tinder.

Adam, som bor i San Francisco, berättade för PC Gamer att han först tänkt hyra en stor annonsyta vid motorvägen men den kostade cirka 2000 kr i månaden och hans flickvän menade att det kanske inte var det bästa sättet att hitta nya medlemmar till hans World of Warcraft-guild. Därför tog han beslutet att istället testa datingappen, vilket resulterade i annonsen du ser på bilden som fångades upp av Twitter-medlemmen Eric Sapp.

Annonsen har hittills inte resulterat i några nya medlemmar, även om antalet matchningar överraskade Adam.

There were quite a few people who were interested right up until they realized I was serious about our Alliance-only rule. Turns out Northern California is pretty big with the Horde.

Skicka en rättelse