Enligt den svarta marknadens mått.

Sen Blizzard gjorde det möjligt att köpa guld med riktiga pengar har priserna i World of Warcraft fluktuerat kraftigt. Självklart blev det också en grej att genast räkna ut hur mycket guld per krona du skulle få för ett köp och därefter jämföra det med valutor världen runt.

En som har gjort just detta är twitteranvändaren KalebPrime, som menar att det här händer lite titt som tätt att guldet i World of Warcraft nu är mer värt än en venezuelansk bolivar på den svarta marknaden. Sen inlägget publicerades har såklart valutan förändrats ytterligare, en dollar är nu istället värt 15 893 bolivar från svarta marknaden medan guld är värt 7026 per dollar på de amerikanska servrarna.

Anledningen varför det är just den svarta marknaden är att det i Venezuela är den vanligaste platsen att växla pengar på. Då den officiella växlingskursen ligger på tio bolivar per dollar, reflekterar det helt enkelt inte det faktiska värdet. Invånare väljer därför istället att växla deras dollar på den svarta marknaden där de får ut betydligt mer.

Bolivar är däremot inte den enda valutan som är WoW-guldet slår i värde. Laotisk kip ligger på 8293 per dollar, vietnamesisk dong på 22 733 och iransk rial på 32 771.

Skicka en rättelse