OBS, Xsplit och Discord kommer att påverkas.

Idag annonserade Bungie att de inte tänker tillåta tredjepartsprogram att användas när Desinty 2 till PC spelas i fullskärmsläge. Populära streamingprogram såsom OBS och Xsplit kommer därför inte kunna användas om du vill köra spelet i fullscreen. Anledningen till beslutet förklarar de på deras hemsida som följande:

To help ensure that every player will have a fair shot at fun and glory in Destiny 2 on PC, we resist attempts by third-party applications to insert code into the game client. This may result in incompatibility between Destiny 2 PC and the features of common third-party applications.

Istället hänvisar Bungie spelarna till externa videokort, till exempel Elgato och AVerMedia eller mjukvara såsom NVIDIA Shadowplay and AMD ReLive för att fånga eller streama spelet i fullscreen. Däremot kan du fortfarande använda OBS och Xsplit om du går med på att köra spelet i Borderless Window.

Röstprogram såsom Discord och Mubmble kommer fortfarande kunna köras, däremot skriver de att funktionen "Who's talking" inte kommer att fungera till spelet.

Voice Communications
“Who’s talking” and visual notification features, such as those provided by Discord or Mumble, are not compatible with Destiny 2. Notification features may still be provided through the third-party application.

Hardware Monitoring
Framerate and statistics overlays, such as those provided by EVGA Precision XOC, MSi Afterburner, and Fraps, are not compatible with Destiny 2.

Det är inte helt klar varför utvecklarna gör det här valet utöver ovanstående smått oklara anledning. Troligtvis är det för att hindra fuskare att använda sig av tredjepartprogram, men huruvida det faktiskt kommer ha en effekt i den bemärkelsen återstår att se.

Tack till trickeh2k för detta #nyhetstips!
Amen herregud, ska det är väl inte hela världen men va fasiken är det före resonemang. Vi gör det för att minska fuskandet men om du kör det i Windowed så är det lungt?? Låter mer som att dem vill tvinga en in i "konsol begränsningarna" fast det är till... 07/08 Dessvärre är jag inte bevandrad i de tekniska aspekterna av programmet men som jämförelse kan jag säga att BF1 samt Overwatch tillåter MSI AB. Faktum är att 95% av alla spel därute tillåter programmet och de sista 5% tillåter det inte pga tekniska aspek... 07/08 Haha. För att utveckla mitt instinktiva skratt, så måste jag bara hänvisa till hur det här känns som att skjuta sig själv i foten. Visst kanske det förhindrar fusksoftware i ett par fall men det påverkar ju ändå en stor mängd vanliga spelare. 05/08 Spelar inte på PC. Är bara här för att hämta lite salt till mina popcorn! :) 05/08 Håller ej med, med detta system kan de enkelt banna folk direkt om något manipulerar spelet via kod. Inte behöva ta hänsyn till om det är inom "ok" gränser(discord/obs etc). Blir tokenkelt att stoppa större delen av fusk. 05/08 Låter som helt onödiga saker, och som dessutom kan blockera en del bra appar. Inget kommer stoppa fuskprogram oavsett. Det enda som fungerar är att analysera mönsterdata för ett onlinespel och när man får träffar detaljstudera misstänkta fuskare och sen... 05/08 @erikcedervall: haha förlåt, jag skyller på vinet 05/08 Fixat. Det bör vara läsbart nu – om inte skicka ett mail till mig så reder vi ut det över telefon. 05/08 Förstår inte riktigt argumentet att man ska "ge upp" på spelet för att OBS eller Xsplit inte skulle fungera. Det finns alltid lösningar, gäller bara o hitta dom samt kan slå vad om att det kommer finnas massor med videoklipp på hur man kan göra istället... 05/08 Grejen är att det är Game Capture som inte kommer fungera vid streaming då det kommer störa kommunikationen mellan spelet och anti cheat systemet men Screen Capture ska fortfarande fungera oavsett du använder Shadowplay, Xsplit eller OBS. 04/08
Skicka en rättelse