Ubisofts taktiska polispangare håller kvar sina spelare med över 2,3 miljoner dagliga användare.

Det är alltid en utmaning att släpps multiplayerfokuserade spel, får de inte tillräckligt stort momentum gapar servrarna tomma och spelarna flyr till mer välbefolkade titlar. I ytterst få fall kan utvecklare vända en negativ trend men Ubisoft tycks ha lyckats med Rainbow Six: Siege som släpptes i slutet av 2015.

I ett blogginlägg skriver de att över 20 miljoner spelare har registrerat sig, en siffra som dock inte går att översätta till sålda spel. Desto mer imponerande är siffran för hur många som lirar varje dag: 2,3 miljoner på alla tre plattformar. Det är lite svårt att direkt jämföra dessa mot till exempel Counter-Strike: Global Offensive som pendlar mellan 192 000 till 556 000 spelare samtidigt, eller Battlefield 1 där motsvarande siffra är 59 000 till 174 000 de senaste dagarna. Vi har bett Ubisoft om sådana siffror.

Inom kort börjar den tredje säsongen i Rainbox Six: Siege där bland annat två nya poliser från insatsstyrkor i Hongkong respektive Polen introduceras.

@VeZZLaN88: Testa MPn. Riktigt bra 08/08 Köpte det för terrorist hunts skull, besvikelsen är total :( ingen ingående customize loadout, inget splitscreen co-op läge 08/08 Synd bara att communityn har blivit skit det senaste halvåret. Massa fjortisar (mellan 12-25 år) som ropar svordomar och försöker kicka den som lever längst i laget. Har börjat använda "mute" funktionen ganska mycket numera så man slipper deras snack.... 08/08 @bambiface: Jag har märkt att vissa har rätt hög ping också, men till skillnad från launch kommer man in i en match nästan direkt. 07/08 Tredje säsong? Hört ordet spel + säsong nämnats ofta senaste åren. Vet inte exakt vad det är, kanske nån form av expantioner? Fast de ska ju byta namn på allt å förstöra allt nu för tiden, tex program ska heta appar.. -_- Kollade på ett youtube klipp... 07/08 Jag spelar dagligen med vänner sen release december 2015. Vi har mellan 40-60ms. Till och från så får vi möta folk med 200ms+. Tro mig, matchmaking är fortfarande långt ifrån dugligt. Oavsett om du sätter själv ett "tak" i dina settings så möter du folk... 07/08 Har precis börjat lira detta igen och det är fan riktigt bra alltså. Matchmaking fungerar mer eller mindre felfritt numer också. Enda negativa är performance fortfarande. Kör jag inte med "Temporal filtering" har jag svårt att hålla 60 på alla kartor... 07/08 @Makkapakka: Burn =) 07/08 Siffror UBI tycker om att redovisa: Rainbow 6 Siege. Siffror UBI tycker om att förvanska: For Honor. 07/08
Skicka en rättelse