Intressant användning av permadöd och psykisk ohälsa.

Utvecklarna bakom Devil May Crys omtalade Hellblade: Senua's Sacrifice har inte bara fått uppmärksamhet i hur spelet skapar ett narrativ kring psykisk ohälsa. Det har nu även upptäckts att om du dör för mycket kommer dina sparfiler försvinna och du får starta om från början.

*OBS: Mindre spoiler-varning följer:*

Precis i spelets början kommer huvudkaraktären Senuas börja täckas av svarta klängväxter som växer för varje gång du dör. Efter att växterna når hennes huvud är det game over – alltså dina sparfiler förintas och du får börja om spelet helt.

Den rätt så unika mekaniken ska såklart symbolisera striden många har med psykisk ohälsa och att, likt verkligheten, krävs det ibland att man börjar om från ruta ett igen.

*BREAKING: Fake News: permadeath i Hellblade är en bluff

@Mastermind530974: Jo såg att en del butiker har dom som förhandsbokningar. Men för en samlare som mig så är det bara fysiskt som gäller. Jajamen ps4 i mitt fall som gäller. Ska hålla lite utkik. Tack för tipset;) 09/08 @Ugly_Bob: ungefär, fast om de hade massa trappor som hade ännu roligare vapen bakom dom och du hade vart tvungen att kräla dig upp för dom med hjälp av att spamma hotkeys A och D varierande i 10 minuter per trappa. de hade väl vart skoj inlägg. 09/08 Finns upplagt på ett antal butiker som mediamarket och cdon. Dock bara ps4 varianten (står dock inte om du får det fysiskt eller bara som en kod) 09/08 Kunde varit värre. Hade förväntat mig att man skulle betala för att behålla sina sparfiler. 08/08 @b_bob: Som t.ex. inledningen av kommande Wolfenstein? :-) :-) :-) 08/08 @erikcedervall: bra fråga, har lite erfarenhet av sån skit och jag ser inte nöjes värdet. tror det skulle motsvara ungefär som att spela en människa som är rullstolsbunden. 08/08 Såg en recension av spelet på youtube där dom nämnde att dom spelat igenom spelet på ungefär 6 timmar, så om man får börja om är det inte överdrivet mycket tid som försvinner. Men ändå lite nervkittlande spelmekanik :) 08/08 Hur menar du nu? 08/08 ett spel baserat på psykisk ohälsa kommer bara irritera, för ur psykisk ohälsa skapas bara mer psykisk ohälsa. men jag vet inte, om det ens är troligt att det ens kan ge en inblick så kanske de är värt enbart för kunskapens skull om man nu är intressera... 08/08 "Om du dör för mycket" Undrar vart den gränsen går någonstans samt hur lätt det är att man dör. En tanke som dök upp, tänk om det var likadant i tex Dark Souls ifall man dog för mycket xD (vilket man ju gör i det/de spelen) 08/08
Skicka en rättelse