Tre gånger så mycket spel jämfört med förra årets julimånad.

Sommaren brukar vara en relativt lugn tid för många spelstudios. Många vet att den stora massan av konsumenter hellre är utomhus än att sitta inne och spela.

Det memot verkar Steams ersättare till Greenlight ”Steam Direct” inte fått, eftersom det bara på sju veckors tid har kommit ut cirka 1000 nya spel via plattformen. Om vi får tro en tweet från vd:n på Ico Partners, Thomas Bidaux.

För er som inte håller koll på Steams nya utvecklarplattform introducerades den som något som skulle ersätta det då fem år gamla Greenlight-systemet. I den senare fick användare rösta på de spel de ville skulle nå Steam-marknaden. I nya Steam Direct får utvecklare istället hosta upp 100 dollar och på direkten få sitt spel publicerat.

Plattformen lanserades den 19:e juni i år där Valve, i och med den det nya systemet, anade att det skulle bli en svallvåg av spelrealeser som därefter skulle mynna ut. Huruvida det senare påståendet stämmer eller ej återstår att se.

  1. Valve avslöjar priset för att publicera spel via Steam Direct

  2. Steam Greenlight är död – länge leve Steam Direct

@Ankh: Yes, från collectors-gruppen på Steam (som jag lämnade när jag insåg att det handlade om hoarding och inte collecting..) Själv har jag "bara" 800 titlar, men har inte ens startat hälften av dem. 10/08 Ser folk med över 10.000 lite titt som tätt, tror inte att det är så ovanligt. Har kring 1000 spel själv på mitt steamkonto, har en 13 years of service badge så antar att jag haft mitt konto så länge. Dessutom har jag köpt varje humblebundle och montly... 09/08 http://www.pcgamer.com/the-obsessive-steam-collectors-who-own-more-than-10000-games/ Säker på att du har FLERA vänner över 10k spel? (tja, det är ju fortfarande inte omöjligt..men artikeln får det att verka som det är rätt ovanligt) Edit: Själv har jag... 09/08 Kan bara hålla med ovanstående postare. Steam har länge varit en plattform utan någon som helst quality control; redan under greenlight-tiden så dumpades massor av skräp på plattformen (i flera fall trots att det inte "röstats fram" av community) och... 09/08 Ojoj 1000 spel! Undra om det ens finns ett spel är som är halvdant. Nä tur att man slipper det där på konsolerna iallafall 09/08 @Devan: What a time to be alive 09/08 Det där är ju inte bra. Man bara urholkar hela spelbranschen när det inte finns någon vettig filtrering. 08/08 De gjorde plats för destiny 2, lär kunna för köpa det på battlenet innan september är slut (gissning) 08/08 Är ju ganska svårt att ha lika mycket skit när man bara har 6 spel... Nya UI:t i battle.net verkar dock lämna plats åt många nya spel. Hoppas på Diablo IV eller Warcraft IV :) 08/08 Som sagt, rent spontant känns det som "greenlight" faktiskt var bättre. Kanske steam borde införa någon slags "Quality Assurance" stämpel, som kunde sitta, stor & tydlig på alla spel som kom från en developer/publisher som redan utvecklat mjukvara som... 08/08
Skicka en rättelse