Trots all debatt – spelmekaniken var ett knep.

Ibland är det så att man inte hinner testa vissa påståenden innan en skriver om det. Det visade sig vara fallet i nyheten där vi skrev att Hellblade kommer ta bort dina sparfiler om du dör för mycket. Det visade sig helt enkelt vara falskt.

Trots att en hel del recensioner redan har börjat ramla in, där alla hänvisar till permdöden som något verkligt, plus det faktum att spelet visar en öppningssekvens med texten: ”The Dark rot will grow each time you fail. If the Rot reaches Senua’s head, her quest is over. And all progress will be lost.” Verkar ingen ordentligt testat påståendet.

Det var först PCGamesN som verkligen försökte undersöka hur många gånger det krävs för dig att dö för att dina sparfiler ska raderas som de upptäckte svaret.

Totalt dog de 50 gånger mot en och samma fiende på svårighetsgraden hard. Men trots detta gedigna arbete nådde ”the dark rot” aldrig över Senua’s armbåge. Hellblade skapar istället en ”artificiell rot” desto längre in i spelet du kommer, för att därigenom skapa en rädsla att du närsomhelst kan vara tvingad att börja om från början.

PCGamesN är visserligen öppna för att det fortfarande är möjligt att förstöra dina sparfiler, men baserat på deras test borde det krävas en hel del.

*Vi uppdaterar om utvecklarna på Ninja Theory kommenterar nyheten eller så snart vi får reda på mer.

Jupp, först att spelet verkade vara helt bortblåst bland spelförsäljare fick mig undra, sedan ooookey enbart digitalt, blev genast mindre intresserad i spelet, sedan dagen före/samma dag som spelet släpptes dök det upp "spelet har permadeath" och spelet... 11/08 Tack för spoilern. 10/08 @laban005: Vi får tänka till ett extra varv nästa gång. 10/08 @pinky: 1Up för det underbara ordet bängalo! Tyvärr är jag tveksam till om galenskapen räcker för att lyfta spelet. Pusslandet känns som en walking simulator och striderna som helt utan oomph i slagen och mot fiender som tål löjligt mycket stryk. 09/08 @Notumforce: Det är inget spel som är särskilt kul att se på stream kan jag tänka mig. Spelet ska upplevas av dig själv tillsammans med ett par goa hörlurar och en handkontroll. Hela grejen med spelet är att Senua är lite bängalo och hör röster. Sen om... 09/08 @Carl Johansson-Sundelius: förstår hur du resonerar och jag blev som sagt mest lättad över att det här var fake news då jag tycker spelet är för enformigt för att spela om. Men samtidigt förstår jag att folk blir upprörda för att det skapar verkligen... 09/08 @Badgermilk: Det var bättre förr, innan internet var en självklarhet och alla spel hade sina egna myter. Ja alltså det var bättre förr på spelfronten gällande spoilers osv. I övrigt är det helt okej. 09/08 Såg folk stream detta spel o känslan jag fick vara mer irritation. Fanns ju inget i det som verkade kul, kändes som ett tech demo med lite boss fighter 09/08 Men vafan?.... Alltså jag tyckte det var sjukt stämingsfullt och skapade en djup oro hela tiden, varje gång jag dog och du blir mer och mer "rutten" så bidrog det till en känsla av panik att jag skulle misslyckas. Spelet ville ju uppenbart att denna kän... 09/08 Haha! 09/08
Skicka en rättelse