Ska bland annat hjälpa till i utvecklingen av Massives nya Avatarspel.

Det var nästan ett år sedan Patrick Bach meddelade att han tänker lämna DICE för att istället fokusera på att spendera tid med sin familj. Det var dock oklart vad han tänkte göra efteråt – många spekulerade i att han kanske startar en egen spelstudio eller går till en annan.

Nu bekräftar Ubisoft att han blir chef för deras nya studio i Stockholm där de bland annat ska hjälpa Malmöbaserade Massive Entertainments nya projekt att göra spel av Avatar. Ja, du läste rätt. Avatar.

Vi skrev tidigare i år att Massive lyckades landa ett miljardkontrakt med regissörerna James Cameron och Jon Landaus att få Pandora in i spelvärlden under en tioårsperiod. Detta allt eftersom de fyra nya filmerna släpps fram till 2025.

Bachs roll blir som sagt ingen mindre än att styra skutan i Stockholm. Just hur mycket makt han kommer ha över själva spelutvecklingen hos Massive är inte känt. I nuläget är han den enda där, men målet är att anställa minst 100 personer, säger han i en intervju med Di Digital.

Vi vet heller vilket av spel han ska utveckla, eller om deras roll snarare blir mer administrativ. På Ubisofts blog beskriver han det som följande:

"The focus is to create great games of course, including working with Massive on the recently announced Avatar game. To make great games you need a great team, a clear vision, great working conditions and a company backing you and supporting those pillars. I think we’ve got all those ingredients combined to make this studio a success, and offer something new on the dev scene in Stockholm."

@EXPLICIT: Återigen, personangreep. Lär dig diskutera utan dem, så kan du säkert komma med vettiga inlägg. Sen kunde du inte krossa mig vilken dag som helst, du förlorade denna debatten när du misslyckades producera trovärdiga källor (eller ens, några... 17/08 Inte alls, kan krossa dig vilken dag i veckan som helst i vilken diskussion som helst. Du har befäst dig som rabiat EA-grindvakt vilket i sig säger så pass mycket att jag aldrig behöver vara orolig. Det samt att alla dina poster från och med nu, oavsett... 16/08 @EXPLICIT: Jag såg bara du skrev "Jag fick slut på argument, så jag attackerade dig som person." Schack matt. 16/08 Nej, har inget intresse över att gå på jakt efter poster. Du hittade säkert det redan när du googlade i dina desperata försök att vara EA-Gatekeeper. Fortsätt du med det, klaga aldrig dock på att industrin ser ut som den gör. Det är pga typer som dig. 16/08 @EXPLICIT: På tal om att inte förstå, du borde öva läsförståelse. Här är mina källor: CFO Blake Jorgensen uttalar sig (https://www.vg247.com/2016/08/03/ea-expecting-to-sell-less-than-15-million-copies-of-battlefield-1-9-10-million-of-titanfall-2-in-a-ye... 15/08 Men herregud, du är inte särskilt snabb att fatta va? DICE=EA. EA äger DICE och bestämer precis ALLT. Jag anser att det är en flopp, men är inte ensam i det. Kolla förväntingarna som DICE (läs:EA) hade och hur försäljningen vart, samt hur många som fort... 15/08 @EXPLICIT: Nej, DICE != EA. DICE ägs av EA. Det är inte samma sak. Klart de har med varandra att göra, men EA's företagskultur är inte nödvändigtvis densamma som den på DICE. Roligt DU anser det är en flopp, men frågar du DICE och/eller EA så är de tokn... 15/08 DICE=EA. Att hävda att de inte har med varandra att göra bevisar bara på bottenlös ignorans från din sida. De totalt saknar integritet och horade bort sig till EA, trots vetskapen att EA ha förvärvat och fördärvat massor av studios och utvecklare innan.... 15/08 @EXPLICIT: Varför antar du att jag är en ny spelare när jag sade jag inte gillade tidigare delar i serien? Jag har varit med sedan BF1942, och jag föredrar nyare versioner av spelet, som jag tidigare nämnde. Jag antar mina preferenser är irrelevanta för... 15/08 Skitsnack. EA förlorar kunder pga deras vidriga beteende, det är bara att se över deras revenue från de senaste 3 åren. Den stora massan skiter in i det, kanske nya spelare som dig, men vi andra minns. BF1 var till stor del en flopp, dina preferenser... 15/08
Skicka en rättelse