Dags att damma av Nintendo-konsolen?

Dagarna med Nintendo64 var en fantastisk tid för oss många. Tillräckligt så för att man själv då och då drar fram den gamla konsolen och kör en runda Mario Kart 64 eller Super Smash Bros.

Vad som däremot inte var särskilt roligt var de otroligt konstiga kontrollerna. Om det finns en motsats till ergonomi skulle en bild på denna vanskapta sak få förkroppsliga dess betydelse.

Som tur har det amerikanska företaget Retro Fighters hört våra rop på hjälp och nu skapat en modern tolkning av handkontrollen som kan kopplas direkt in i ditt Nintendo64. För att få den till din dörr, eller närmsta postbud, får du däremot ligga ute med 327 riksdaler. Den planeras även att börja skeppas under novembermånaden i år, vilket i Kickstartertid översätts till ”inom ett halvår”.

Här är lite vad de själva skriver om sin kontroller:

We changed some things to make the N64 controller more ergonomic and a new modern way to play. First we added a very comfortable modern analog stick. We also made the "C" buttons slightly larger for games that use the "C" buttons for more than just camera angles, i.e. Smash Brothers, etc.

Kontrollen kommer inte med en USB, utan tillverkarna rekommenderar istället att du köper en adapter om du vill spela på en PC. För att läsa mer eller beställa kontrollen gå in här.

Skicka en rättelse