Information om var, när och vem.

Kommer nästa del zombieslaktarserien kallas för Dead Rising 5? Vilken titeln nu än blir kan vi precis ha lärt oss mer om miljön, vem huvudpersonen är och när det hela utspelar sig. Detaljerna kommer i punktform via spelforumet Neogaf och bör såklart inte ska läsas av den som är rädd för spoilers.

  • En helt ny studio står för utvecklingen.

  • Produktionen startade i slutet av 2015.

  • Kallas bara för "Dead Rising". Kan vara en slags omstart för serien.

  • Utspelar sig i en universitetstad med campus, stad och ett köpcentra

  • Utspelar sig 25 år efter originalet. Huvudpersonen är en fotojournaliststudent vid namn Jack som är ökänd för att skriva konspirationsartiklar i skoltidningen.

  • Psychos är tillbaka och fungerar likt de i första spelet.

  • Fotograferandet är tillbaka

  • Eskortuppdrag är tillbaka, men npc-karaktärerna ska vara smartare än i tidigare spel.

Allt bör i sedvanlig ordning tas med en nypa salt, men fans av originalet lär glädjas över att serien verkar göra ett försök att återvända till rötterna. På FZ tyckte vi att Dead Rising 4 ändå var skapligt och gav det 3/5 i betyg. Kan tidsbegränsningen användas på ett vettigt sätt i denna möjliga uppföljare så kan nog serien nå nya höjder.

Jag går bara efter vad utvecklarna själva anser, och genom att jag räknade antalet spel de släppt enligt deras Wikipedia. http://deadrising.wikia.com/wiki/Dead_Rising_Wiki Dead Rising 2 borde varit 1 spel med 3 DLC's, men Case West och Off the Record... 13/08 @Fuidama: vet inte vart du lärt dig räkna men står till och med i artikeln att detta är femte spelet i serien och vad jag vet så är man bara journalist/fotograf i två av dead rising spelen.. 13/08 @KoP: Att spelet för tillfället kallas för Dead Rising är väl bara en working title? Är rätt säker på att det kommer få ett nytt namn när studion är redo att utannonsera det officiellt. 13/08 "DR3 is canon. In this game there's an entirely new zombie virus with a new origin story. Has nothing to do with Santa Cabeza or the Keyes." Känns lite sådär om man lägger ett spel på att skapa ett botemedel till Zombie viruset bara för att ett helt nyt... 13/08 Det första Dead Rising var bra, sedan blev serien successivt sämre. State of Decay are SÅ mycket bättre. 12/08 Gör spelet otroligt seriöst istället och ta inspiration från Dawn Of The Dead 2004 filmen. Då blir ja nog intresserad xD 12/08 Undrar om spelet kommer heta dead ri5ing? 12/08 Tycker det är torftigt när utvecklare som rebootar ett spel inte ids komma på ett nytt namn. Blir bara förvirrande när man sedan ska diskutera spelet/spelen. "Vilket Dead Rising pratar vi om nu? Det gamla eller det nya som heter likadant? Jaha, jag trod... 12/08 Hmm en fotojournalist igen, är inte det typ fjärde gången nu av 8 spel? Ingen ny karaktär som ni kan hitta på? Hade varit trevligt om man kunde fått välja mellan olika personer från olika butiker inne i ett köpcenter eller typ olika lärare från universi... 12/08
Skicka en rättelse