Blir VR årets julklapp igen?

När de första VR-lösningarna för konsumentmarknaden började dyka upp under förra året var de relativt dyra, utan att ens räkna med priset för den dator som skulle orka driva upplevelserna. Under sommaren har Oculus Rift kört en kampanj där såväl headsetet och de rörelsekänsliga kontrollerna blir dina för cirka 4500, exklusive frakt. Nu kontrar HTC Vive genom att sänka deras pris med 200 dollar.

Deras riktpis ligger nu på 599 dollar för headset, kontroller och de fyrar som genom täcka rummet med laser gör att systemet kan avgöra vart det befinner sig. Samtidigt som det fortfarande handlar om ganska många tusen kronor ser vi det positivt att de högre nivåerna av virtual reality blir lite mer tillgängliga.

Priserna i artikeln gäller vid köp från de officiella sajterna, det återstår att se om de svenska återförsäljare som har Rift och Vive i sitt sortiment hänger med i prisutvecklingen.

Tack till LordDaimos för detta #nyhetstips!
Ja det är faktiskt en nackdel med Rift, inte bara att du behöver många portar, och att de ska vara USB 3.0 minst, dessutom kräver dom full bandbredd hela tiden och är otrolig kinkiga. Jag kör mina USB portar med en Thunderbolt 3 "HUB" som klarar 40 Giga... 22/08 Jag la 10k på min Vive vid släpp och har haft sjukt kul sen dess. Klart, upplösningen kunde verkligen varit bättre, men inlevelsen är faktiskt något utöver det vanliga ändå. Jag har också mina lighthouses uppskruvande på väggen och har inga kablar någon... 22/08 Det är inga problem om du monterar sensorerna på väggen. Nu har jag aldrig lagt mig ner på golvet, men det är inga problem att tracka Touch-kontrollerna nere på golvet i alla fall. Jag skrev ut väggfästen till mina sensorer med en 3d skrivare, men jag... 22/08 Tyvärr förblir VR för PC något för entusiaster ett tag till, jag var väldigt positiv för några år sedan men det är fotfarande väldigt stor brist på intressant mjukvara såvitt jag kan se. Jag tror nog mer på de fristående mobila (Inte som i 'telefoner')... 22/08 Köpte min Vive vid release och jag faller inte inom någon av de där kategorierna. Det var typ min disponibla inkomst för en månad efter alla räkningar och mat var betalt. Ingen direkt super investering, speciellt inte med vad man fick för pengarna. 21/08 fortfarande för dyrt om man inte bor gratis i föräldrarnas källare .. eller jobbar som ingengör.. 21/08 Hade jag bara plats för rums-VR och inte bara sitta framför datorn simulator VR så hade jag skaffat en Vive för länge sedan. 21/08 5000 kr är fortfarande på tok för dyrt om man inte är helt såld på VR. Än så länge är det bara en sak för entusiaster och inget för gemene man. Ny teknik är alltid väldigt kostsam. 21/08 Freznel linserna på vive och cv1 är mögel dock , köp en beg DK2 för en billig peng och få samma goa upplevelse minus handkontroller. (Har Dk1 dk2 och cv1 så det är av egen erfarenhet) 21/08 Är fett iri på reklamen av någon mobil med Vr funktion som går på bio just nu. Rakt av lurendrejeri! 21/08
Skicka en rättelse