Dawn of War-skaparen Relic skakar liv i RTS-serien.

Blizzard och EA har gett två tämligen trötta Gamescom-event under kvällen. Då slår Microsoft till med en nyhet värd namnet – Age of Empires IV!

Utvecklingen sköts av ingen mindre än Relic Entertainment, studion som gjort sig känd för realtidsstrategiska storverk som Dawn of War och Company of Heroes. En hyfsad ersättare för nedlagda Ensemble, eller vad säger ni?

Trailern ovan säger inte så mycket om detaljerna, och Relic är nästan lika tystlåtna - men man lovar i alla fall att fler detaljer släpps de kommande månaderna. Studion förklarar hur stolt man är att plocka upp AoE-fanan, och bedyrar att man kommer använda sitt kunnande för att lyfta fram serien i rampljuset igen.

Now that the dream has become a reality with the announcement of Age of Empires IV, we couldn’t be more proud to be a part of the legacy. We can’t wait to tap into our strengths as a studio to fuse historical context with deep strategic gameplay, and to bring this franchise back to the forefront of gaming and into the hands of its beloved community.

Det står i alla fall klart att Age of Empires IV kommer köras på Windows 10. Inget sägs om andra plattformar, vilket i RTS-sammanhang är att betrakta som goda nyheter.

Vi hoppas att vår man på plats på Gamescom-mässan i Köln lyckas snoka fram lite mer information om den här potentiella guldklimpen. Stay tuned!

Tack till Birchoff för detta #nyhetstips!
Ja, och förhoppningsvis även till Windows 95 för dom riktigt gamla spelarna. 23/08 Kan man hålla tummarna för ett Rise of Nations också i framtiden? Ser förövrigt fram emot AoE 4. 22/08 Äntligen någon mer som säger det - jag var en av de som faktiskt gillade AoE 3 rejält, mycket på grund av att det fanns ett metaelement i att modifiera sin hemstad och kortlek efter egen smak och tycke. Och med tanke på var det utspelade sig så passade... 22/08 Awww yeah..AoE ör ett av mina favorit RTS. CoH är ett av det andra, ändå är jag lite orolig... Relic har inte gjort särskilt mycket bra sedan första CoH. 22/08 CoH2 var ett uselt spel. Hoppas på att AoE4 blir bra. 22/08 @Halvars90: Givet vad de visar upp för bilder så borde det spänna från antiken till 1700-1800 talet. Att antiken är med känns givet eftersom de börjar med en klassisk antik palatsscen. När det slutar känns svårare att ta. Japansk heraldik är med på ett... 22/08 Haha - den eviga optimisten har talat. Jag tror du har helt fel. Och jag tror Microsoft har kompetens nog att se till att spelet når ut till alla AoE-fans. 22/08 Windows 10 kravet kommer nog få många äldre fans att avstå, när de sedan inser detta och släpper spelet på Steam och till Windows 7 är det nog för sent. 22/08 Snälla snälla gör ett ordentligt RTS med basbyggande och långsiktig strategi och inget småskaligt, taktiskt, rushande med hjältar som 99% av alla "RTS" har varit de senaste åren. 22/08 @Vercadi: jaså? Jag älskar coh2..lirar det så ofta jag kan. :) 22/08
Skicka en rättelse