Efter glädjebeskedet om fyran fortsätter Age of Empires leverera goda nyheter.

Om Age of Empires: Definitive Edition var en klassisk E3-skräll måste ju gårdagens Age of Empires IV-nyhet vara en stor Gamescom-chock. Och det tar inte slut där. Originalet släpptes 15 oktober 1997 och nästan exakt tjugo år senare, den 19 oktober 2017 släpps, nyversionen av klassikern.

Men vänta! Det kommer ännu mer. Vi tycks vara på väg in i en ny strategisk, imperialistisk guldålder då teamet bakom Definitive Edition kommer ge både tvåan och trean samma "definitiva" behandling. Visserligen har vi ju ett lite spel som heter Age of Empires II HD ... men okej, fler Age of Empires-releaser är ju sällan eller aldrig en dålig nyhet.

We couldn’t just relaunch one. Just like we created the Age of Empires: Definitive Edition to honor fans of the series and PC gamers everywhere, we wanted to commit to improving the entire franchise. Get ready for history to repeat itself!

Det berättar Microsoft Studios Adam Isgreen för Xbox Wire. Liksom fyran släpps Definitive Edition exklusivt till Windows 10 och en lågoddsare är att tvåan och trean går samma väg i sinom tid.

Tack för förtydligandet. Men själv tror jag nyversionerna spelar mindre roll i och med att det kommer en uppföljare, beroende på hur dom gör den såklart. Kan ju hända att 4an suger och folk köper DE istället. 25/08 Inte alls same. Nu är det visserligen tidigt att säga då inte ens AoE 1 Def-Edt. är ute, men man kan ju konstatera att AoE 2 HD basically bara är AoE 2 fast uppdaterat att köras på moderna maskiner. AoE "Definitive" däremot verkar vara en ny motor, stöd... 23/08 @Saurfange: AOE 2 HD har 2d sprites, det vi sett från första ser ut att ha 3D units så rimligtvis så har definitive edition av 2an också 3D units istället för sprites. Jag kan ha fel på den punkten, men det såg ut som det i trailern. Det kommer även få... 23/08 Ingen aning faktiskt. 23/08 Nja skillnaden är att på den tiden så hade man EN hög/hylla med cd-fodral och inte 4st högar. Blir ju lite jobbigare om man inte har allt samlat på samma ställe. Det är väl egentligen inte någon big deal, men om man sprider ut spelen mycket så kan det... 23/08 @conthox: kan jag spela online med en vän som köper aoe 2 de om jag har aoe 2 hd? 22/08 Uplay, Origin, Steam och nu även Windows Store. Synd att man inte kan samla alla spel i en klient egentligen. Men å andra sidan så är det väl inte besvärligare än att ha spelen utspridda på en hög med olika skivor? 22/08 Same same, but different. 22/08 Men vad blir skillnaden mellan Aoe2 hd och Aoe 2 defenitive? 22/08 Windows 10 i all ära, men windows store nahhhh...... 22/08
Skicka en rättelse