Jakten på den perfekta spelomgången underlättas.

Med retrokonsolen SNES Classic Mini slänger Nintendo med ett modernt inslag som gör jakten på den perfekta spelomgången aningen enklare. Rewind kallas funktionen, och det är kort och gott möjligheten att backa spelandet ett antal sekunder och försöka igen om man inte är nöjd med första försöket.

Det är alltså samma sak som Forza-serien och några av Codemasters bilspel använt i ett antal år, och eftersom den är frivillig att använda har du ingen anledning att skälla på att den gör spelen för enkla.

SNES Classic Mini släpps i Sverige den 29 september. Liksom förra årets NES Classic Mini var tillgången långtifrån att täcka efterfrågan, och när förbokningarna öppnade i somras tog lagren snabbt slut. Priset ligger på omkring 1 500 kronor, och då får man med 21 spel och två kontroller.

@GameHero: Och för att man älskar Nintendo! :-) *pointing on myself* 24/08 För att man inte vill begå lagbrott. Läs mer här: https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-1960729-om-upphovsratt-till-litterara-och_sfs-1960-729 https://www.sjf.se/yrkesfragor/upphovsratt/vanliga-fragor-och-sva... 23/08 Riktiga "retrospelare" spelar utan "rewind" och "savestates" även om savestates kan vara soft om du tycker att du förtjänar att få spara mitt i banan istället för att behöva börja om den nästa gång. Däremot "rewind" är bara patetiskt; spola tillbaka ban... 23/08 Förstår ärligt inte varför man skulle välja nes eller snes classic när man kan köpa en ombyggd rasberrypi för 350 kr och spela alla spel på nes, snes, megadrive, neogeo, gba, etc etc. En sak att samla på orginal konsollerna och spel det kan jag förstå,... 23/08 @Jeehao: 3000 räcker ju knappt till en ny processor och än mindre ett grafikkort om man ska ha nått "kraftigt" imo ;) 23/08 Jag köper ditt argument helt och hållet. Ja det är mycket pengar och man får ganska lite sett till hårdvaran och spelen för denna summa pengar. Det går faktiskt köpa ett "bra" grafikkort eller varför inte, en riktigt fet SSD där alla emulerade spel som... 23/08 Det är väl inte riktigt "Forzas rewind-funktion" som "lånas". Rewind finns i flera emulatorer, och jag skulle gissa att det är därifrån de fått idén. 23/08 Roligt för båda spelarna som får tag på den. 23/08 Ni stavade Prince of Persia-trilogin fel. 23/08 @Jeehao: tyvärr tänker inte många så. Folk fullkomligt kastar pengar på märken och prylar som kittlar deras nostalgiska nerver. Har förespråkat detta till många men ingen bryr sig. Det enda jag sörjer med nes classic är att jag inte köpte en enbart för... 23/08
Skicka en rättelse