Bethesda sätter datum på helvetiska och postapokalyptiska virtual reality-upplevelser.

Bethesda gillar virtual reality. Förutom att de gillar det till den grad att de advokatkrigar med Oculus Rift har de sedan länge utlovat ordentliga VR-varianter av Fallout 4, Doom och Skyrim. Efter att ha gett en första gameplay-glimt av dem på Gamescom har de nu spikat releasedatum.

Skyrim VR, som inledningsvis släpps till Playstation VR (en HTC Vive-version är också utlovad) släpps den 17 november och innehåller de tre släppta dlc (Dawnguard, Hearthfire och Dragonborn) ingår i paketet.

Virtual reality-turen till helvetet, Doom VFR, släpps till PSVR och HTC Vive den 1 december och prissättningen på cirka 300 skvallrar om att det kanske inte är originalspelet i sin helhet.

Sist ut är Fallout VR, vilket släpps den 12 december som ett fristående fullprisspel och alltså inte ingår i något season pass. Uppfattningen är att detta är hela Fallout 4 (dock utan dlc) i VR-tappning.

Alla tre titlar har demonstrerats med både gamepadstyrning samt någon form av teleportering, varför vi hoppas att man får välja själv.

Varsågod. Notera att diskussion och utbytet av olika uppfattningar är själva syftet med ett kommentarsfält. Är du trött kan du gå och lägga dig, ingen tvingar dig att varken läsa eller skriva här. 09/09 Tack för ditt viktiga inlägg i debatten. Ni som inte har ett intresse i framtiden gör väl bäst i att inte ständigt känna er tvingade att basunera ut era åsikter. Ingen är intresserad av det. Det börjar bli tröttsamt. 07/09 @kaealy: Jag sa aldrig att utbudet var litet. Det jag menar är att utbudet saknar storspel som Skyrim. VR saknar "killer apps". Det du skriver är precis vad jag själv anser. VR har inte lyckats alls med att sälja in sig hos den breda massan och därför... 30/08 Eller så kan det vara att inget företag vill göra ett nytt spel i storlek av t ex Skyrim i VR än för att det skulle inte vara lönsamt. KAN vara så också. Utbudet till min VIVE är för stort att jag inte ens har tid att testa allt och tröttnar aldrig på... 23/08 Lite tragiskt att så gamla spel är de största och mest intressanta släppen kring VR. Säger en del om utbudet. 23/08 This. VR är fortfarande bara en gimmick, vi får se i framtiden men just nu säger jag.... gäsp.. 23/08 @zauii89: Jag tror en uppdaterad version är på gång men när vågar jag ej uttala mig om. Kan finnas information där ute. Vad jag tror är nya mer avancerade handkontroller och eventuellt ett trådlöst headset med stöd för fler trackinglådor så man i teorin... 23/08 Börjar bli riktigt sugen på Vive nu, testat tidigare hos kompisar för drygt ett år sedan. Är det någon ny version på G snart så man gör bäst i att vänta ? 23/08 Då kan de 0,23% av Steam användarna använda sina Vive xD 23/08 Kommer nog inköpa Skyrim VR, spelat mig trött på Fallout 4 och Doom VR känns som det går att skippa. 23/08
Skicka en rättelse