Battlegrounds handlar om att överleva längst, och oftast nås målet genom att döda så många som möjligt. Men under soloturneringen på Gamescom-mässan stod koreanen Kyo-min "Evermore" Koo som segrare – trots att han inte vann omgångarna eller dödade särskilt många.

Anledningen var det något märkliga upplägget att man räknade poäng istället för placering, något som "Evermore" använde med stor taktisk skicklighet. Turneringen avgjordes i tre omgångar, och med knep som att ligga i ytterkant av den blåa zonen och där heala sig själv kvar vid liv överlevde han länge nog för att skrapa ihop tillräckligt med poäng för att segra. Exempelvis i tredje omgången, där han gömde sig (och fastnade) i en klippskreva i cirka fem minuter.

En ganska vanlig syn

Även turneringen för tvåmannalag baserades på poäng vilket skapade ganska så orafflande passivt spel. Under flera omgångar utnyttjade spelare faktumet att man inte kan bli träffad under vattnet och höll sig därför blöta så länge som möjligt.

Filmer från turneringen kantas av många upprörda kommentarer i stil med att arrangörerna inte tänkt igenom upplägget, och till och med att vinnaren borde skämmas över sin prestation. Utifrån de regler som gällde, vad tycker du om vinnarens prestation?

Ser inga problem med pubg som esport, problemet har inget med x antal buggar eller att spelet är ofärdigt utan. Trumvirvel........ Regler, sjukt enkelt eller hur, sätter man inga regler , så blir det så här då uttnytjar man allt man kan. Och det innebär... 26/08 Evermore spelade smart, inget snack, tyvärr ger det en dålig tittarupplevelse. Om dom ändå belöna kills med mer för att ge spelarna initiativ att vara mer aggressiva hade det sett annorlunda ut. Duo FPP turneringen var bra mer intressant än solos. 26/08 Många tycker att det är fegt. Men precis som i många andra sporter finns det defensiva taktiker. Tycker det är helt legit i ett överlevandsspel och rätt gjort av han. 25/08 Det är lite så, är du utanför den första cirkeln så tickar livet ner "långsamt", utanför andra "snabbare" osv osv, i slutet så går det riktigt fort. Ibland kan jag uppleva att det går för fort på de sista cirklarna samt att man fortfarande kan ha för... 25/08 Borde kanske göra så livet tickar ner snabbare utanför zonen? I alla fall desto längre du är där. Eller är det så redan? 25/08 I ett spel där man tävlar i överlevnad ska man få skit för man var den enda som orkade läsa de första två orden i den första boken om överlevnad, på första sidan: Göm dig! Näru. 25/08 Dont hate the player, hate the game? 25/08 Inte så att man skulle skämmas öronen av sig genom att fega sig igenom en turnering sådär. Hamnar i samma kategori som "dykarna" i fotbollen...väcker allt annat än beundran hos mig iallafall. 25/08 ja dumt å ha det på poäng. men tycker också att de borde ändra så man inte klarar sig så länge utanför cirkeln. kanske ha så det gör ännu mer skada om man är långt utanför 25/08 Jag tycker att det ligger på arrangörerna. Och som redan påpekats så spelade som trots allt bara spelet. Glad helg 25/08
Skicka en rättelse