Den oväntade mixen tycks ha blivit smarrig cocktail.

Tänk om Nintendo gav Ubisoft tillåtelse att utveckla ett spel med Mario, Toad, Luigi, Yoshi och de andra? Tänk om Ubi slängde in sina psykotiska rabbids mitt i smeten? Tänk om spelet under ytan var rena rama Xcom-plagiatet? Och tänk om hela spektaklet blev riktigt bra!?

Allt detta är precis vad som har hänt, åtminstone om vi ska tro Opencritic där Mario + Rabbids just nu snittar på finfina 84 av 100. Undertecknad nöjde sig dock med en fin trea i FZ-recensionen:

Mario + Rabbids måste tålas att ställas bredvid Xcom när det nu så skamlöst kopierar konceptet. Om Xcom är oxfilé så är Mario + Rabbids popcorn. Det må vara sådan där smaksatt popcorn som finns på biograferna. Men ändå: popcorn.

Större delen av tyckarna håller dock inte med den här surgubben.

Gamesbeat säger att det "öppnar upp strategigenren för massan", ger det 85 av 100 och påpekar att Switch-konsolen har ett starkt debutår sett till mjukvara. Techraptor nöjer sig med 7,5 av 10: "Det gör mer rätt än fel." Eurogamer delar ut en silvermedalj och konstaterar att Mario + Rabbids är "Oväntat skicklig designad strategi liksom ett charmigt och tramsigt äventyr".

Skicka en rättelse