Tänk om Nintendo gav Ubisoft tillåtelse att utveckla ett spel med Mario, Toad, Luigi, Yoshi och de andra? Tänk om Ubi slängde in sina psykotiska rabbids mitt i smeten? Tänk om spelet under ytan var rena rama Xcom-plagiatet? Och tänk om hela spektaklet blev riktigt bra!?

Allt detta är precis vad som har hänt, åtminstone om vi ska tro Opencritic där Mario + Rabbids just nu snittar på finfina 84 av 100. Undertecknad nöjde sig dock med en fin trea i FZ-recensionen:

Mario + Rabbids måste tålas att ställas bredvid Xcom när det nu så skamlöst kopierar konceptet. Om Xcom är oxfilé så är Mario + Rabbids popcorn. Det må vara sådan där smaksatt popcorn som finns på biograferna. Men ändå: popcorn.

Större delen av tyckarna håller dock inte med den här surgubben.

Gamesbeat säger att det "öppnar upp strategigenren för massan", ger det 85 av 100 och påpekar att Switch-konsolen har ett starkt debutår sett till mjukvara. Techraptor nöjer sig med 7,5 av 10: "Det gör mer rätt än fel." Eurogamer delar ut en silvermedalj och konstaterar att Mario + Rabbids är "Oväntat skicklig designad strategi liksom ett charmigt och tramsigt äventyr".