Den svenska skadedjursutrotaren får en fortsättning på flera plattformar.

Det här ramlade just in – Warhammer: Vermintide 2 är på gång. Stockholmsstudion Fatshark gör alltså en fortsättning på sin Left 4 Dead-doftande shooter, och åter handlar det om co-op där upp till fyra deltagare ställs mot råttfolket Skaven.

Vermintide 2 kommer släppas till pc via Steam och till "konsoler". Vi fick inget svar på vilka konsoler som är aktuella när vi nyss frågade den PR-ansvariga. Gissningsvis är PS4 och Xbox One aktuella, möjligen också Nintendo Switch.

Mycket mer än så är inte känt i nuläget, men den 17 oktober rycker Fatshark täckelsen av sin nya skapelse. Det görs via Twitch (.twitch.tv/fatsharkgames) klockan 19 svensk tid.

Warhammer: End Times – Vermintide släpptes på Steam hösten 2015, och ett år senare till Xbox One och PS4. Det har sålt i 1,5 miljoner exemplar.

@Makkapakka: Spelet är långt ifrån halvfärdigt iaf på PC, kanske finns ett par buggar men inget jag direct kan komma på just nu. 31/08 @Halvars90: Du missade "täta de värsta buggarna" i mitt inlägg, eller hur? 31/08 @Makkapakka: Tycker att Vermintide har fungerat bra länge jag, lite svårt att spela i 500 timmar annars ;) 30/08 @neohasse: Det är så Fatshark jobbar. Släpp ett spel, täta de värsta buggarna, lämna spelet halvfärdigt, gå vidare till nästa och släpp all support. *host*War of the Roses - Kingslayer*host*War of the Vikings*host* 30/08 @beersgarden: Skit i spelet om du planerar att spela själv, AI´n är så otroligt värdelös så dina teammates står och stirrar i väggen när en "special-råtta" håller ner dig tills du dör. Ospelbart, sad but true 30/08 Alltså, har spelat ettan med polare sedan det släpptes.. Det känns fortfarande som att spelet inte är färdigt än. Om det är att det är för lite content eller för få banor (man ledsnar ganska snabbt på de som finns) kan jag inte sätta fingret på, men jag... 30/08 Du kan lira det själv... men spelet är gjort rakt igenom för co-op. Skulle säga att det till och med är bättre att joina nån random match online än att köra själv. 30/08 Aha, tackar, då ska jag kanske ge ettan ett försök ändå:) 30/08 Är man sugen på ettan så får man det tillsammans med DLC för 4 EUR i ett humble bundle just nu. 30/08 Du kan i princip lira igenom allt själv med bottar. Vi får väl se. I den här typen av spel ser jag hellre att de satsar allt på Multiplayer än att de ska lägga tid på att försöka peta in en singleplayer campaign. 30/08
Skicka en rättelse